Lifestyle

Дрешките на бебето

Повечето бъдещи майки нямат търпение да купят бебешки дрешки и още преди да се роди мъничето.

Дрешките на бебето

Повечето аксесоари са прилежно подбрани, задължително изпрани, внимателно сгънати и грижливо прибрани в гардероба на малкото човече.

Ето на какво да обърнете внимание, когато отидете в магазина, или сърфирате в онлайн пространството, за да обзаведете най-очаквания член на семейството – вашето бебе:

Размер

Първите дрешки на бебето трябва да бъдат с размер 0-3 месеца или най-малкия възможен – new born. Не се запасявайте прекалено, тъй като бебчето ще расте с бързи темпове. Това означава, че дрешките ще умаляват прекалено бързо и няма да влязат в употреба, ако са повече от нужното.    

Това, което ще ви трябва на първо време, за да посрещнете малкото човече, е:

Пелени

Пелените са универсални и удобни за употреба като кърпи, салфетки, подложки и дори възглавнички за новородено (сгъната няколко пъти, деликатната пелена перфектно се справя с тази роля).

Пелени за еднократна употреба

Вземете най-малкия размер – за новородено. Не се престаравайте в количеството, тъй като е най-добре да прецените доколко удобен ще бъде избраният модел за вашето бебе. На пазара има достатъчно предложения, така че се доверете на тези, които подхождат най-добре на дупето и го държат сухо до следващата смяна. 

Дрешки за вкъщи

Такива са удобните бодита – в зависимост от сезона с дълъг или къс ръкав, ританки, терлички, лигавници, блузки и панталончета. Дрешките трябва да се обличат и събличат бързо, така че на вас да ви бъде удобно, затова излишни аксесоари, като много копчета, например, не са добра идея.

Не забравяйте да изперете и изгладите дрешките, след като ги купите. За пране използвайте специализиран бебешки препарат/детергент, който е хипоалергенен и не дразни кожата на бебето. Неспециализираните детергенти съдържат алергени, които могат да раздразнят бебешката кожа, дори това да не е видимо.     

Безопасна чистота

Винаги изпирайте новите дрешки, преди да ги облечете на бебчето. Използвайте специални бебешки перилни препарати без аромати и оцветители и по възможност – клинично тествани. Кожата на мъничето е изключително деликатна и затова употребата на специализиран перилен препарат е много важна за нейното здраве и превенцията от кожни проблеми, изсушаване, алергични реакции и дразнене. Перете дрехите отделно от вашите и изплаквайте допълнително. Материите трябва да са естествени, памучни, без дразнещи и груби вътрешни шевове.

Автор: Нели Христова

 

Сподели: