Семейно здраве

Ефективна „броня” срещу модните вируси

Имунната система е тази, която определя реакциите ни към болестотворните микроорганизми, чужди частици и мутирали клетки. Колкото тези реакции са по-адекватни, също толкова по-здрави в дългосрочен план имаме шансове да бъдем. Мощните фармакологични средст

Ефективна „броня” срещу модните вируси

Имунната система е тази, която определя реакциите ни към болестотворните микроорганизми, чужди частици и мутирали клетки. Колкото тези реакции са по-адекватни, също толкова по-здрави в дългосрочен план имаме шансове да бъдем. Мощните фармакологични средства могат да противодействат на тежките инфекции, но обикновено е неуместно да се прилагат при по-леки или дори средно тежки, където определени билкови и минерални имуноактивизатори могат да свършат добра работа, без да се налага после да мислим за справяне със сериозни странични явления.

„Имуноефект-антивирал" е едно от най-сполучливите съчетания именно в този смисъл.

Хранителната добавка съдържа 10 съставки, като всяка от тях има своето място в един авангарден пъзел от природни продукти. Така по механизъм на действие пряко увеличават броя и активността на имунните клетки в кръвта и междуклетъчните пространства билки като ехинацея, бъзак, кръвен здравец и източната гъба шийтаке. Мощно противовъзпалително въздействие оказват петопръстният очиболец и сладкият корен. Противотемпературно, антимикробно и подобряващо обмяната на веществата влияят сминдухът и малиновите листа. Органично свързаният цинк и аминокиселината лизин имат многостранно укрепващо действие: общо върху активността на имунните клетки, специфично ограничаващо развитието на някои вируси (особено херпесния), както и стабилизиращо дейността на нервите и жлезите с вътрешна секреция, от които в решаваща степен зависи бързото възстановяване след преболедуване.
Съвременните технологии позволяват тези ефекти да се постигнат и чрез ниски дозировки - 1 до 2 капсули на ден, защото в тяхното съдържание не се допускат прибавки, овкусители, ароматизатори или каквито и да било други пълнители. Всичко е 100% концентрирани растителни екстракти и минерали!

„Имуноефект-антивирал" е незаменимо природно средство за всяка домашна аптечка, особено през студените сезони на годината и при наличие на надвисваща заплаха от епидемични „вълни". Избирайки това средство, ние можем да бъдем уверени, че включваме защита по разнообразни механизми, докато обикновено се оставяме „открити" за микробни нашествия от различни страни, разчитайки на недостатъчно комплексни предпазни средства. Освен превантивен, Имуноефект-антивирал" има и важен възстановяващ ефект при вече появили се признаци на настинка и грип, като силно повишава действието на другите прилагани средства и методи. И докато лекарствата от типа „тежка артилерия" рядко е разумно да се употребяват повече от 5 до 10 дни, природният продукт без никакви проблеми може да се пие цял месец. Освен всичко това, много от съставките му имат и общо укрепващо здравето и повишаващо работоспособността свойство.

Ако все пак настинката е налице и имате изразени симптоми като - хрема, запушен нос, кашлица и затруднено дишане, на помощ идват други хранителни добавки, които може да съчетаете успоредно с „Имуноефект".

Лековете от растителен произход  имат важен принос при лечението на околоносните кухини. "Синувитал" при синуити, оказва противовъзпалително, омекчавщо и кръвоспиращо действие. Наблюдава се изразен болкоуспокояващ ефект. Ускорява елиминирането на задържаните секреции. Води  не само до премахване на субективните оплаквания, но и до предотвратяване на усложненията. Повишава се имунобиологичната защита на организма. Препоръчва се като помощно средство при  остри и хронични синуити, хреми, задни ринити, аденоиди /трета сливица/ и възпаления на сливиците  и гърлото / ангини, тонцилити, фарингити и ларингити/.

„Бронховитал"   при хроничен бронхит съдържа растителни съставки с мощно противобактериално, антивирусно, спазмолитично и дрениращо действие. Безвредните растителни противомикробни съставки - фитонцидите - се съдържат в чесъна, евкалипта и белия оман. В същите билки се съдържащ и етерични масла с противоспастично и отхрачващо действие. Жиловлекът, медуницата и великденчето втечняват бронхиалните „запушалки" и улесняват изчистването на дихателните пътища. Тези природни екстракти съдържат и важни микроелементи - цинк, манган, силиций и др., които са важни за имунната система, а също и за устойчивостта на участващата в изграждането на дихателните органи съединителна тъкан. Подбелът омекотява дразнещата кашлица (особено нощната) и улеснява дихателния процес.

Всички продукти може да намерите в аптечната мрежа.

 

Д-р Димитър Пашкулев, фитотерапевт

 

 

Сподели: