Новини

Хирурзи в УМБАЛ-Бургас спасиха 5-годишно дете с перитонит

На момиченцето е била направена спешна операция.

Хирурзи в УМБАЛ-Бургас спасиха 5-годишно дете с перитонит, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Малката София попаднала в бургаската болница с перитонит. Наложила се спешна операция, за да бъде спасен животът ѝ. Ситуацията била допълнително усложнена от факта, че детето и родителите му – туристи в Слънчев бряг, не говорят друг език, освен унгарски, и комуникацията с тях била невъзможна.

Със съдействието на отдела за преводачески дейности на болницата бил намерен човек, който да осигури превод от и на унгарски език. Операцията преминала успешно и след 10 дни престой София била изписана, а към днешна дата е в родината си.

„Искаме да изразим нашата голяма признателност и най-искрена благодарност към лекуващия лекар д-р Кирил Симеонов – хирург, за проявения от него висок професионализъм и всеотдайност, сърдечно отношение и точен подход при лечението на малката пациентка. Изразяваме най-искрена благодарност и към ръководството на УМБАЛ-Бургас за условията и цялостното отношение към изпадналото в беда унгарско дете“, написа в благодарствено писмо до ръководството на болницата унгарският консул Йордан Йорданов.

Снимка: www.burgasnovinite.bg/

 

Сподели: