Хумус с печени чушки
Свежест и ситост

450 г сварен нахут
2-3 с.л. сусамов тахан
2 скилидки чесън
3 с.л. лимонов сок
2 с.л. зехтин екстра върджин
2/3 ч.л. морска сол
2-3 щипки смлян кимион
120 мл ледена филтрирана вода
червен пипер
3-4 печени пиперки
2-3 клонки магданоз
Отстраняват се люспите на зърната нахут. Слагат се в блендер, заедно с нарязаните скилидки чесън, тахана, солта, лимоновия сок и зехтина. Пасират се поетапно, като на два пъти се добавя от водата за по-пухкава и гладка текстура. Подправят се с кимион. Хумусът се слага в плитка чиния. Гарнира се със зехтин, червен пипер, нарязани пиперки и магданоз.
Автор и фотограф: Димитрина Бунова
Сподели: