Lifestyle

ИМА ЛИ МАЙЧИНА ИНТУИЦИЯ?

Веднъж детето ми падна, разплака се, но аз не станах да го гушна.

ИМА ЛИ МАЙЧИНА ИНТУИЦИЯ?

Веднъж детето ми падна, разплака се, но аз не станах да го гушна. Казах му да се изтупа и да продължи да играе. Друг път детето ми пак падна и отново се разплака, но аз скочих от мястото си да го взема на ръце. Оказа се, че има рана и се нуждае от малко спирт и много гушкане. Какво ме накара да си остана на мястото първия път и да се втурна да му помагам втория път... не знам. Просто знаех, че така трябва. Ако сте баща, дядо или друг човек, който не е минал по пътя на раждането, може и да не вярвате в шестото чувство, но в майчината интуиция трябва да вярвате!

СЛУЧАЙНО ИЛИ НЕ...

Всички знаем, че шестото чувство при жените е по-силно от това при мъжете. Специалистите обясняват тази разлика с натурата на нежния пол. В повечето случаи жените са по-емоционални, по-малко логични и рационални от мъжете. Те влагат чувства във всяко свое действие и това им дава възможност да опознаят себе си по-дълбоко и да свикнат да слушат вътрешния си глас.

Забелязали ли сте как, докато околните се чудят защо бебето плаче, майка му отива при него и знае дали то е гладно, напишкано или просто иска да го гушнат?

НАЧАЛОТО НА ШЕСТОТО ЧУВСТВО

Много учени смятат, че природата е надарила жените със силна интуиция, за да може да се продължи човешкият род. Така нареченото шесто чувство обикновено се появява по време на бременността. В бъдещата майка се включва някакъв сигнал за самосъхранение и за постоянно предпазване на корема. Освен това болшинството от бременните жени стават по-спокойни и по-толерантни към половинките си. Като че ли природата ги подтиква да правят компромиси, за да запазят семейството, от което се нуждае всяко дете - мама и татко.

Неслучайно бременната жена става по-суеверна - нещо отвътре я подтиква да бъде по-предпазлива от обикновено.

МНЕНИЕТО НА УЧЕНИТЕ

Специалистите в областта на психологията работят на базата на наблюдения и анализи. Те твърдят, че интуицията, която ни води по пътя към знанията за майчинството, в действителност е мощна генетична памет. Опитът на предците ни се съхранява като невидима енциклопедия в жените и се събужда точно в момента, когато е необходимо.

Случвало ли ви се е да знаете диагнозата на педиатъра още преди да сте завели детето си при него? И сигурно лекарят на бебето ви ви е казвал: „В този случай се води от интуицията си и мъничето ще бъде добре".

Нормално е в някои случаи майката да знае повече за своето бебе от педиатъра. Тя прекарва с детето по-голямата част от денонощието и има най-прецизни наблюдения върху неговото всекидневие.

МАЙКА ЯСНОВИДКА

Не мислете, че като родите, ставате ясновидка. Просто интуицията ви започва да работи на пълни обороти. Това е обяснението на специалистите и за предчувствията на жената. Много често майката хваща детето си точно преди да падне от високата пързалка или пък го облича по-леко от препоръките на бабите в студения сезон.

Думата интуиция има латински произход и означава „да се вгледаш вътре", „съзерцание".

Вярвате или не, майчина интуиция има. На жената й се дава дар - необясним, недоказан с формули и теореми, но много силен и много скъп. Вслушвайте се в майчината си интуиция, дори и да чувате от мъжа си: „Това са глупости!".

Автор: Десислава Христозова

 

 

Сподели: