Новини

Информационен ден „Да се застъпим за кърменето“ в Северен парк

Събитието ще се състои на 15 август.

Банка за майчина кърма (Столична обшина) и район „Надежда“ (Столична община) организират информационен ден „Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа“  на 15 август 2022  г. в Северен парк (вход от ул. „Народни будители“).

Основната цел на инициативата е  популяризиране и насърчаване на кърменето и донорството на кърма, като акцентът е върху кърменето за здравето на бебето и майката.

Специалисти и партньори на Банка за майчина кърма (БМК) ще осигурят  безплатни индивидуални консултации по кърмене на настоящи и бъдещи майки. 

„Екипът  на Банка за майчина кърма предлага  висококвалифицирана подкрепа в едни от най-вълнуващите и прекрасни мигове в живота на майките. Нашите лекари и акушери, част от които са сертифицирани консултанти по кърмене, помагат на майките да  посрещнат предизвикателствата на кърменето“, сподели д-р Мария Русинова, директор на БМК.

„Радвам се, че Северен парк отново е домакин на събитие в подкрепа на естественото хранене на децата. Развиваме темата с балансираното и здравословно хранене  в детските кухни, ясли и градини на територията на Столична община“, допълни инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

За да насърчи с примера си, поканихме олимпийския шампион от Токио 2020 Стойка Кръстева, която наскоро стана майка.  Тя ще получи съвети от екипа на Банката за майчина кърма как да продължи успешното кърмене на своята дъщеря.

Организаторите предвиждат томбола с подаръци за участниците в консултациите,  както и безплатни мостри от партньорите на събитието.

Информационният ден „Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа“ се провежда в подкрепа на Световната седмица на кърменето, която честваме всяка година от 1 до 7 август.

Банката за майчина кърма в София е една от институциите с приоритет не само подкрепа за кърмене, но и осигуряване на кърма за деца в риск.

 

Сподели: