Lifestyle

Инициатива с етикет - благотворителност

Благотворителността в Европа има дълбоки корени. От редовия гражданин до големи фирми са осъзнали важността на тези малки или големи жестове на милосърдие, тези анонимни или открити прояви на съпричастност към дадена кауза. Хубавото е, че и в България все

Инициатива с етикет - благотворителност

Благотворителността в Европа има дълбоки корени. От редовия гражданин до големи фирми са осъзнали важността на тези малки или големи жестове на милосърдие, тези анонимни или открити прояви на съпричастност към дадена кауза. Хубавото е, че и в България все повече осъзнаваме необходимостта от благотворителност, не заради това, че държавата отсъства и не се грижи за своите граждани, а заради личната необходимост да бъдем благородни. За да се създадат традиции и у нас  обаче, трябва да посочваме хората, които правят благотворителност, защото добрите постъпки трябва да бъдат под светлините на прожекторите, за да бъдат обекти за подражание. Eто какво направи фирма HIPP от началото на годината: реновира две ВИП стаи в Родилен дом „Шейново" София, реновира бебешката стая в родилен дом „Света София", реновира медицинския център в болница „Майчин дом" София.

Представяме на вашето внимание „главното действащо лице" в тази кампания - Борис Манчев.

 Кажете нещо повече за себе си.

 от 2003 година съм представител на фирма HiPP за България. Преди това съм работил за различни компании в областта на медицинския маркетинг на различни продукти.

 Как се роди идеята?

Ние отдавна имаме идеята да инвестираме част от нашия маркетингов бюджет в различни проекти за подобряване на майчиното и детско здравеопазване, но едва през 2009 година започнахме реално да ги осъществяваме.

  На какъв принцип избирате обектите, които реновирате?

Ние принципно сме готови да работим с всяка болница и родилно отделение в страната, но засега не можем да си го позволим. Преимуществено работим с клиники, където сме изградили добри партньорски отношения.

 Разкажете малко повече за проведените от вас инициативи?

В началото на Април 2009 г. подписахме първия договор за реновиране на две ВИП стаи във Втора АГ болница "Шейново", с която си сътрудничим успешно и в редица други взаимни проекти. По-късно към нашата инициатива се присъединиха и Медицинският център към Университетската болница "Майчин дом", Специализиланата болница по АГ "Св. София" и Неонатологичното отделение на Болница "Токуда".

 Какви са вашите бъдещи планове в тази посока?

Имаме планове за тази година да развиваме партньорските отношения с изброените клиники, както и да започнем партньорства с други болници в София и страната, като например Неонатологията на Втора Градска Болница - София.

 

Сподели: