Новини

Интимна грижа през бременността

По време на бременността вниманието ни е насочено предимно към развитието и благополучието на бебето, но е също толкова важно да се грижим за собственото ни здраве и добро състояние. Това включва поддържането на добра интимна хигиена, за да се предпазим о

Защо бременните са склонни към интимни инфенции?

Увеличеното ниво на естроген през бременността променя pH-то на влагалището от кисело към алкално, което предразполага съм развитие на бактерии и инфекции. Киселата среда унищожава гъбичките и бактериите, докато алкалната улеснява развитието им.

Как да се предпазим от инфекции?

Поддържайте добра интимна хигиена, което включва интимен тоалет с вода и специализиран продукт два пъти дневно. Обикновените душ-гелове и сапуни правят средата по-алкална, затова е препоръчително използването на специализиран продукт, който да възстанови pH баланса.

Интимната пяна Здраве мама е предназначена за ежедневна употреба през периода на бременност и след него. Съдържа нежни пенители, които не дразнят кожата и лигавицата в деликатните зони. Активните съставки ограничават разпространението на микроорганизми, поддържат микрофлорния баланс и намаляват неприятните миризми. С екстракт от лайка и смрадлика за успокояващо и антисептично действие и млечна киселина за регулиране на киселинността.

 

Сподели: