Новини

Изложба „Лицата на женското сърце“

Експозицията с 27 популярни жени беше открита за Световния ден на сърцето.

За Световния ден на сърцето в Галерия на открито на Столична община в парка пред НДК (в алеята до кино „Кабана“) беше открита фотографската изложба „Лицата на женското сърце“. Идеята е на Асоциацията по сърдечносъдова образна диагностика с председател доц. д-р Красимира Христова и се реализира с подкрепата на Столична община. Фотографският проект е част от XXVIII Световен конгрес по ехокардиография и мултимодална образна диагностика, който се провежда в София от 29 септември до 10 октомври.

Автор на фотографиите е Катя Танева, която през последните 12 години живее между Виена и Ню Йорк, където организира изложби за съвременно изкуство в галерии и музеи по цял свят. Темата за жената вълнува фотографката и изложбата за женското сърце е като непосредствено продължение на предишния й проект „Флуидността на жената“.

27 жени с различни професии, на различна възраст и етапи от живота, със своя лична история и личен мотив, застанаха пред обектива на Катя Танева. Дами, които попадат в рисковите групи за сърдечносъдови заболявания – жени по време на бременност, преди, по време и след менопауза, млади жени, жени, победили рака или се борят в момента.

Сред участничките в изложбата са: психологът Ани Владимирова, моделът Кристин Илиева, примабалерината Марта Петкова, актрисите Койна Русева, Лара Златарева, Бойка Велкова, Диана Любенова и др.

 

Сподели: