Lifestyle

Как да изберем шише за бебето?

Когато у дома се появи малко човече, мама и татко ще направят всичко, за да расте то здраво и спокойно.

Как да изберем шише за бебето?

А в дългия списък с нещата, които трябва да имаме винаги подръка, са аксесоарите за хранене и по-точно – бебешките шишета.

В случай че ви предстои да изберете вашите шишета, вижте на какво да обърнете внимание:

• Материал

Стъклените бутилки са хигиенични и могат да се ползват дълго време, като издържат на многократна стерилизация, а това ги прави подходящи за първите месеци от живота на бебето. Пластмасовите от своя страна се износват по-бързо, но за сметка на това са по-леки. Освен това, детето ще може да ги държи, когато поиска да се храни само́.

• Външен вид и размер

Бебешките шишета са изключително разнообразни по форма и размер. Тези без извивки са по-лесни за измиване, а релефните и със стеснение в центъра са по-удобни за хващане от малки ръчички. Ярката скала помага да се приготви сместа в правилните пропорции, а широкото гърло улеснява пълненето и изплакването на бутилката.

По обем шишетата обикновено са с различна вместимост, в зависимост от нуждите на детето.

• Форма и размер на биберона

Латексовите биберони са по-евтини, меки, и наподобяват човешката кожа на допир, а силиконовите са по-трайни и по-здрави. Изберете материал, като имате предвид индивидуалната реакция на бебето. Анатомичната форма помага за оформянето на правилна захапка, като внимание заслужава и броят дупки в биберона. Важно е да се гарантира, че бебето не се уморява от сученето или обратното – няма да се задави.

• Система против колики

Коликите са изключително неприятен и изтощителен период от живота на всеки родител. Ето защо си струва да изберете бутилки със специална система за изравняване на налягането, която предпазва бебето от поглъщане на въздух.

Имайки предвид всички тези характеристики, ще бъде лесно да решите кои бутилки да изберете за вашето новородено. Като начало е добре да вземете няколко шишета наведнъж и да опитате, още повече че ще ви бъдат полезни за различните видове храни.

Винаги проверявайте качеството и безопасността на материалите, от които са направени аксесоарите за хранене, и се съобразявайте с възрастта на детето, когато избирате вашите.

Автор: Нели Христова

 

 

Сподели: