Lifestyle

Как да перем дрехите на бебчо

Хигиената на дрешките на детето е сред най-важните аспекти в грижите за него, тъй като всичко, което се допира до деликатната кожа на мъника, трябва да бъде нежно и щадящо.

Как да перем дрехите на бебчо

Хигиената на дрешките на детето е сред най-важните аспекти в грижите за него, тъй като всичко, което се допира до деликатната кожа на мъника, трябва да бъде нежно и щадящо. Вижте как да се грижите за бебешкия гардероб, за да подарите на малкото човече свежест, а на себе си - вълшебния аромат на най-сладкото същество на света.

Чистотата на първо място

Задължително е дрехите на детенцето да бъдат изпрани, преди да се носят. Това се дължи на факта, че производителите често използват тъкани, съдържащи формалдехид, за да запазят вида на стоките си нов. Мощният иритиращ агент може да доведе до дерматит и да нарани чувствителната кожа на малчугана. Затова купувайте дрешки, съставени от 100% памук, полиестер, найлон или акрил.

Не забравяйте, че през пералнята трябва да мине и всичко, което ще бъде в досег с хлапето: спално бельо, одеяла, играчки, дрехите на мама и татко.

Да се справим с петната

Храненето на вашето съкровище е дългоочакван миг, свързан с много забавления, призиви за хапване под формата на летящи самолетчета и... петна. Няма как да избегнете петната от пюрета, „украсяващи" тоалетите на бебето. Но е по силите ви да ги премахнете. За целта накиснете изцапаните дрехи в студена вода и изсипете препарат за упорити замърсявания.

Имайте предвид, че течният детергент е по-добро решение за изпиране на петна от традиционния прах.

Друг начин да се справите с мазни следи по дрешките на сладура е да смесите прах с вода и да нанесете получената паста директно върху изцапаните места. Оставете да подейства и след 30 минути изплакнете. Не сушете дрехата, докато не сте сигурни, че петната са премахнати. В никакъв случай не използвайте белина и други избелващи средства, съдържащи хлор. Елементът се характеризира с рязка и неприятна миризма, която не изчезва след прането, и дори може да доведе до алергия.

Купувайте единствено препарати, подходящи за бебешки и детски дрехи. Прах, гел, капсули за пране и омекотител: всички продукти трябва да почистват безупречно, без да дразнят кожата на мъниците. Винаги четете етикетите и избирайте предложения, които съдържат антистатични агенти, улесняват гладенето и не съдържат оцветители и силни аромати. Избягвайте продукти с агресивни съставки, защото могат да предизвикат инфекция или обрив.

 

Автор: Ива Лалова

 

 

 

 

 

Сподели: