Семейно здраве

Как да запазите неговото здраве

10 успешни метода за „манипулация” на мъжа

Как да запазите неговото здраве

Към жените

1 Колко често ви се е случвало да се молите на половинката си да отиде на профилактичен преглед?

2 А колко пъти ви се е налагало със скандал да го изпратите при стоматолога, защото „влачи" кариесите си с месеци?

3 Той изобщо знае ли къде му е здравната книжка?

Към мъжете

1 Знаете ли какво е профилактичен преглед?

2 Много ли ви тормози жената с постоянното мрънкате да си запишете час при стоматолога?

3 Изобщо знаете ли къде ТЯ ви е прибрала здравната книжка?

В повечето случаи, за да се грижи за здравето си, мъжът трябва да направи едно нещо - да си вземе жена, която ще го прави вместо него.

1 Научете се да го обогатявате по здравните теми с индивидуален подход. Разберете как половинката ви възприема най-добре външната информация. Ако се страхува твърде много, не го изпращайте при стоматолога с разказа на съседката за извадения мъдрец и локвите кръв, стичащи се по дрехите и стола в кабинета.

2 Не му бутайте под носа медицински статии. Прочетете ги и ако касаят неговото здраве, преразкажете му ги. В противен случай рискувате да натрупате огромна купчина с непрочетени изрезки от списания и вестници.

3 Съберете историята на фамилните заболявания от страна на мъжа ви. Това ще ви помогне да се ориентирате какво трябва да се следи непременно.

4 Може би това ще бъде една от най-трудните ви задачи, освен ако не живеете със спортен или метросексуален тип мъж - да го вкарате в режим на всекидневни тренировки. Бъдете хитра - разберете кое му се струва най-лесно и привлекателно и му набавете всички необходими аксесоари, за да няма оправдания, че му липсват гири, топка или тенис ракета. Тази спечелена битка е първият ви и много важен успех.

5 С хранителния режим ще се справите по-лесно, освен ако сте си прибрали вкъщи кулинар. Каквото му поднесете, това и ще свикне да харесва. Избирайте здравословни, но хранителни ястия. Безсмислено е да се опитвате да накарате половинката ви да закусва шепа сурови ядки, да обядва салатка и на вечеря да го оставите на кофичка кисело мляко. Тъй като повечето мъже не са избягали от природата на ловците, поднасяйте му винаги месо, но го подбирайте - саламите и кренвиршите вън!

6 Организирайте често семейни разходки, уж под предлог, че децата трябва да се изведат на чист въздух и със сигурност някой трябва да порита топка с тях...

7 Помогнете на половинката си да избягва стреса и да релаксира пълноценно. Подтиквайте го да споделя емоциите си с вас. Това може да се окаже трудна задача, тъй като повечето момчета се възпитават в мъжество, криещо се зад желязната маска на безчувствеността. Много мъже не умеят и да релаксират - те смятат, че това е женска приумица. Ако не му допада медитацията, просто му пуснете отпускаща музика, оставете го насаме с книга, не му говорете поне един час.

8 Информирайте се подробно за рисковете, които крие определената възраст при мъжа. Подсещайте го, когато това е нужно, да посети личния лекар или стоматолог. Дори можете да му запишете час - когато има записан ангажимент, по-трудно ще се измъкне.

9 Наблюдавайте за симптоми. Не го разпитвайте за дискомфорт или заболяване - просто гледайте. Когато видите, че на хоризонта се появява заплаха, предотвратете я веднага.

10 Ако притесненията на мъжа ви са свързани с това, че трябва да остане сам с лекарите, идете с него - нито е срамно, нито излишно. Помолете го да си запише въпросите към специалиста, за да не забрави нещо в кабинета.

 

Автор: Десислава Христозова

 

 

Сподели: