Новини

Кампания в подкрепа на бащинството

Началото е поставено с книгата „Татко“ на издателство „Дъбови листа“.

Кампанията „Татко е тук“ е посветена на всички татковци. Част от нея ще бъдат интервюта с бащи, които ще разкажат своите преживявания от първо лице, разговори с психолози, партньорства с училища за родители, допълнителни активности, в които ще се включат и майките, като споделят конкретни случки, свързани с бащинството, за да достигнат до повече татковци.

Историите в „Татко“ от Елен Делфорж и Кантен Гребан се докосват до най-съкровените и трогателни моменти на всеки любящ и всеотдаен татко, като разказват бащинството вълнуващо и откровено. Наситена с богата палитра от човешки и емоционални преживявания, книгата разкрива дълбокия свят на всички татковци – от момента, когато разбират, че ще стават бащи, през раждането на детето, до мига, в който то пораства и напуска родния дом.

Писателката разказва историите с чувство за хумор, което успява да улови с тънък усет най-фините акорди от душевността на татковците, като им помага да се справят по-лесно с трудностите, които срещат при отглеждането на децата. С поетичен език, изумителни илюстрации, ярки цветове и кратки строфи, изпълнени с привързаност и съпричастност, човешка топлота и житейски контрасти, Елен и Кантен вплитат по естествен начин непреходните ценности в книгата, като показват, че разбират страховете, пред които татковците се изправят, въпреки че рядко говорят за тях с някой друг.

 

Сподели: