Бременност

Капризите на бременната жена – съвети за Него

When a man loves a woman... - убийствено парче, което топи сърцата на няколко поколения влюбени.

Капризите на бременната жена – съвети за Него

А често резултатът от любовта е... корем, пълен с живот - и глава, пълна с УБИЙСТВЕНИ КАПРИЗИ. Капризите на бременната: на вниманието на всички мъже, които обичат (бременна) жена... 

 Това, което абсолютно всеки мъж трябва да знае за жена си, когато тя е „трудна" (удивително находчивия фолклорен израз за „бременна"), е, че практически... Тя Не е (нормален) Човек. Огромната хормонална промяна в тялото й я кара да се държи несвойски, дори бунтарски. Няма да сгрешим, ако я сравним с пубера от петия етаж, който ви убива с критичния си поглед ала изяж-ми-шапката-зализан-загубеняк-такъв, винаги, когато се засечете в асансьора.

Освен че трябва да приеме странностите на бременната и да се примири с тях за цели 9 месеца, мъжът трябва да знае и как да оцелява в условия на свиреп вражески обстрел. Да, ситуацията често ще прилича на фронта или на масата за преговори!  

1. Жена ви плаче. Нейната теза:

А/ Не я обичате достатъчно, не й отделяте достатъчно време, предпочитате всичко и всички останали пред нея.

Б/ Вече изобщо не я обичате, защото е с подути крака и коремът й стърчи между вас.

В/ Мразите я, защото нямате сърце.

Вашата реакция: За Бога, никога не отричайте тезата й - това ужасно ожесточава бременната (пък и всяка друга жена)! Изцяло обърнете тялото си към нея - така демонстрирате 100 % внимание - и печелите точка. Погледнете я внимателно в очите, сякаш я изучавате. Все още не казвайте нищо. Без да се усмихвате - това би означавало за нея, че омаловажавате екзистенциалния й проблем - кажете със спокоен, но и леко строг тон: Не зная кое те кара да мислиш така. Би ли ми обяснила?

Това, което трябва да последва, е уравновесен разговор за вашите взаимоотношения, който непременно завършва с клетва във вярност и вечна обич - също като във филмите, които бременната ви жена е принудена да гледа напоследък. Достатъчно е само веднъж и вие да хванете хепиенда, за да имате пълен тренинг в тази най-често срещана ти-не-ме-обичаш-вече ситуация с „трудната" ви жена.  

2. Жена ви не плаче, но на вас ви се реве от нея. Тази втора точка обхваща всички останали ситуации, в които по неволя попадате през 9-те месеца: ставане през нощта, за да пазарувате от денонощния магазин, да й държите ръката в тъмното, да прередите кухненския шкаф или да си лакирате ноктите на краката, за да я разсмеете и пр., и пр. Спокойствие: за да преодолеете напиращите в гърлото ви - и сподавени, животински звуци, трябва само да си повтаряте наум вашата тайна мантра*: „Тя не е човееек, тя не е човееек, тя не еее...". Ако това не помогне, представете си, че сте герой от вашия любим комедиен сериал („Всички обичат Реймънд") или виц: - Скъпи, расте ми коремчето, май съм бременна...- И кой е бащата - аз?- Не, хлебозаводът!

Ако не ви харесва да сте йога или смешник в тъп виц, просто си пуснете When a man loves a woman - и... танцувайте! Танцувайте блус с жената, която обичате. Между вас има цял корем бъдеще...

 *Вж. началото на статията.

Автор: Надя Йончева

 

 

Сподели: