Видеа

Кенгуру LIVE: Безопасност на детските храни

Д-р Ирина Владимирова говори за контрола върху детските храни и спецификите на съхраняването им.

От видеото ще научите:

  • Защо храните за възрастни не са безопасни за бебетата?
  • Кой и как оценява дали една храна е подходяща за кърмачета?
  • Как се оценява, че дадена храна е безопасна от гледна точка на хранителния състав?
  • Как се променя количеството на порцията според възрастта на детето?
  • Каква вода да му предлагаме?
  • Какво е препоръчително при захранване – домашни или готови храни?
  • Можем ли да приготвим храна предварително, когато пътуваме?
  • Може ли неизядената храна да бъде съхранявана за по-късно и как след това да бъде давана (топлена, размразявана)?
  • Какви хранителни вещества трябва да съдържа храненето на детето, за да бъде то пълноценно?


Въпроси на зрители:

  • На каква възраст можем да даваме изцедени сокове и краве мляко?
  • Какво бихте препоръчали при запек?
  • От каква възраст се дава прясно мляко?
  • Кога да добавим белтък?
  • Трябва ли да даваме пробиотик, когато започнем да захранваме?



Приятно гледане!

 

Сподели: