Видеа

Кенгуру LIVE: Готварски курс за захранване

Д-р Ирина Владимирова говори за тънкостите на приготвянето на захранващите и преходните храни за бебето и малкото дете.

От видеото ще научите:

  • Какво е значението на високата концентрация на хранителните вещества в храната?
  • Каква е разликата в правилата за обработката на храната? Как да я приготвяме за бебе преди 1 година?
  • Как на практика да приготвим зеленчуково пюре за бебето?  
  • Има ли риск да се заразим, ако само измиваме продуктите? Или трябва да се накисват?
  • Кои са подходящите комбинации от растителни храни за осигуряване на много по-добър аминокиселинен профил на храната?
  • Кои са добрите захранващи храни, според СЗО?  
  • Има ли специфика при приготвянето на плодовите или зеленчуковите сокове, които даваме на децата след 1 годинка?


Въпроси на зрители:

  • Какво е мнението Ви за домашното приготвяне на сезонни плодове и зеленчуци в бурканчета и консумацията им на по-късен етап?
  • Какво да предпочетем – краве масло или Ггхи?
  • Откога е препоръчително да се дава дивечово месо?
  • Трябва ли грахът и бобовите култури да бъдат обелени преди пасиране?
  • С оризова каша или със зеленчуково пюре е по-добре да започне захранването?
  • Старт на захранването с моркови не води ли до запек?
  • Какво мляко трябва да се използва при приготвянето на зърнените каши?
  • На каква възраст може да се предложи цяло яйце като част от ястие?
  • Какво мислите за храненето с нишесте, бяла захар, овесени ядки, елда, киноа?
  • Как процедираме, ако детето отказва пюрета при начално захранване?
  • Какво препоръчвате – общинска или частна кухня?
  • Откога може да се замести бебешка каша от елда с варена и пасирана елда?


Приятно гледане!

 

Сподели: