Кенгуру LIVE: Готварски курс за захранване
Д-р Ирина Владимирова говори за тънкостите на приготвянето на захранващите и преходните храни за бебето и малкото дете.
От видеото ще научите:
- Какво е значението на високата концентрация на хранителните вещества в храната?
- Каква е разликата в правилата за обработката на храната? Как да я приготвяме за бебе преди 1 година?
- Как на практика да приготвим зеленчуково пюре за бебето?
- Има ли риск да се заразим, ако само измиваме продуктите? Или трябва да се накисват?
- Кои са подходящите комбинации от растителни храни за осигуряване на много по-добър аминокиселинен профил на храната?
- Кои са добрите захранващи храни, според СЗО?
- Има ли специфика при приготвянето на плодовите или зеленчуковите сокове, които даваме на децата след 1 годинка?
Въпроси на зрители:
- Какво е мнението Ви за домашното приготвяне на сезонни плодове и зеленчуци в бурканчета и консумацията им на по-късен етап?
- Какво да предпочетем – краве масло или Ггхи?
- Откога е препоръчително да се дава дивечово месо?
- Трябва ли грахът и бобовите култури да бъдат обелени преди пасиране?
- С оризова каша или със зеленчуково пюре е по-добре да започне захранването?
- Старт на захранването с моркови не води ли до запек?
- Какво мляко трябва да се използва при приготвянето на зърнените каши?
- На каква възраст може да се предложи цяло яйце като част от ястие?
- Какво мислите за храненето с нишесте, бяла захар, овесени ядки, елда, киноа?
- Как процедираме, ако детето отказва пюрета при начално захранване?
- Какво препоръчвате – общинска или частна кухня?
- Откога може да се замести бебешка каша от елда с варена и пасирана елда?
Приятно гледане!
Сподели: