Здраве и красота

Кислородна терапия

Нека лицето ви диша

Кислородна терапия

Отпуснатата, суха и безжизнена кожа може да прибави години към реалната ни възраст, при това независимо колко качествена козметика за лице използваме и колко умело се гримираме. За да могат клетките на кожата ни редовно да се обновяват и така да й придават здрав и красив вид, те имат нужда от кислород. Да, кислородът е жизненоважен не само за организма, но и за нашата кожа. С годините, особено под влияние на стреса, недоспиването и замърсената градска среда, количеството му в клетките се оказва съвсем недостатъчно и при това стремглаво намалява. Резултатът: поява на фини линии, по-дълбоки мимически бръчки, петна, загуба на еластичност, сивкав тен. Решението на всички тези проблеми се нарича кислородна терапия. Хитовата процедура, добила особено широка популярност след сериите на „Сексът и градът", вече се предлага от повечето съвременни центрове за красота и е изключително търсена най-вече заради своя моментален ефект. А след като в медиите изтече информация, че Мадона дължи сияйния и младежки вид на лицето си главно на кислородната терапия, това се превърна в любимата процедура на всички булки, бизнесдами и други, държащи на безупречния си външен вид модерни жени.   

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА

Кислородната терапия е неинвазивна и безболезнена процедура с невероятно бърз видим резултат. Представлява последователност от няколко стъпки, които започват с почистването на кожата на лицето, снабдяването й чрез специални продукти с необходимите витамини, минерали и други полезни вещества, както й насищането й чрез специален дифузер с чист кислород, който прониква дълбоко в слоевете й, подпомага регенерацията на клетките, както и усвояването на полезните вещества от продуктите.

ЗА КОГО Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА

Технологията с прилагане на кислород под налягане е особено подходяща за пушачки и жени, работещи в замърсена и стресова среда, тъй като освен всичко останало неутрализира свободните радикали. Терапията обаче дава чудесни резултати при всякакъв тип кожа, тъй като стимулира синтеза на колаген и еластин и нормализира водния й баланс. А коя жена би отказала по-сияйно, гладко и нежно лице?!       

КОЛКО ДЪЛГО СА ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИТЕ

Усещането по време на провеждането на терапията, която продължава половин до един час, е охлаждащо, леко гъделичкащо и отпускащо, като непосредствено след нея излизате от козметичния салон с обновена, по-свежа и по-чиста кожа на лицето. Резултатът трае седмица до десет дни, но за постигане на по-дълготраен и видим ефект се препоръчва курс от около 6 манипулации, с последващо поддържане чрез една процедура месечно.

На практика това е една комплексна процедура, комбинираща ексфолиация, хидратация и подхранване, за които вашата кожа ще ви бъде видимо и дълго време благодарна

Автор: Весела Захариева

 

Сподели: