Раждане

Кодекс на таткото в родилното

Главната задача на половинката на бъдещата майка по време на раждането е да я накара да се чувства спокойна и уверена в силите си.

Кодекс на таткото в родилното

Представяме ви действията, които биха саботирали осъществяването на тази мисия, систематизирани в специален кодекс за татковци.

Не си гледайте телефона

Да, появата на детето е дълъг процес. Но не е нужно да го прекарвате в четете на спортни резултати или играене на игри.

Фейсбук може да почака

Забравете и за статуси в социалните мрежи, информиращи за развоя на събитията в родилното. Излезте от виртуалния свят и станете активен участник в реалния – жена ви ще го оцени. 

Не питайте колко време ще продължи раждането

Не сте на мач, а дори и да бяхте, пак не се знае дали 90-те минути ще бъдат достатъчни за излъчване на победител. Ситуацията с раждането е аналогична – може да бъде изненадващо кратко или мъчително дълго. Затова не досаждайте на екипа с въпроси за времето. И дори не помисляйте да си поглеждате часовника. 

Не пропускайте да мотивирате жена си

„Справяш се чудесно! Още малко и ще посрещнем бебето!“. Нека тези фрази не звучат само от лекаря и акушерката, а и от вас – думите на любимия човек имат невъобразима сила.

Не се паникьосвайте и не се оплаквайте

Бъдете олицетворение на спокойствието и спестете на мамчето „проблемите“ си, свързани с глад или липса на сън предишната нощ например. Каквото и да ви измъчва, не може да се сравни с даването на живот.  

Две от основните изисквания към самураите, описани в етичния им кодекс Бушидо, са любов и смелост. Заредете се с много от тях и бъдете плътно до своята любима в най-важния момент от живота ви.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: