Здраве

Колекция за лесно кърмене

„За да бъде кърменето ви успешно, са нужни две неща: положителна нагласа и желание да дарите бебето с безценна за развитието му храна“.

Колекция за лесно кърмене

Съветът на Лори Бек, президент на американската асоциация на консултантите по кърмене, може да бъде допълнен с колекция от фактори, които ще направят храненето на мъника лесно и приятно.

Подготовка

Макар да е естествен процес, кърменето има своите тънкости, които е добре да усвоите още по време на бременността. Посещавайте училища за родители и научете важните детайли за лактацията, различните пози, удобни при храните на детето, както и начините за доброто му засукване. След като станете майка, търсете опита на консултантите по кърмене. Те ще ви помогнат да преодолеете трудностите, които може да имате в началото.    

Грижа за зърната на гърдите

За да поддържате деликатната област гладка и еластична, нанасяйте крем, който ще хидратира кожата и ще предотврати образуването на рагади.

Увереност

Вярата в способността на тялото ви да нахрани бебето е ключова за успешното кърмене. Когато изпитвате несигурност за това дали ще можете да отговорите на растящата нужда на малкото човече от кърма, спомнете си как сте му осигурявали всичко необходимо цели 9 месеца още в утробата. Ще се справите и сега!

Храна за тялото и душата

Радвайте се на пълноценно и питателно меню и се отдавайте на любими занимания, с които ще държите стреса надалече. Спокойната мама кърми спокойно бебе.

Възглавница и подплънки за кърмачки

С помощта на специалната възглавница за кърмене ще избегнете болките в гърба. Използвайки подплънки в сутиена си пък, няма да се страхувате от издайнически мокри петна по дрехите.

Подкрепа от таткото

Резултатите от проучвания показват, че жените, които получават подкрепата на партньора си, са много по-уверени и успешни в кърменето.

Търпение

Със сигурност кърменето ще стане втора природа за вас. Преди това обаче е нужно време, за да създадете режим, който да е адекватен на потребностите на мъника. Бъдете търпеливи и не се отказвайте – ще постигнете синхрон с дребосъка по-рано, отколкото си мислите.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: