Здраве

КОЛИКИТЕ не са болест, а АДАПТИРАНЕ на бебето към НОВИЯ ЖИВОТ

Бебето ви плаче вече с часове, а вие не можете да го успокоите и се чудите какво му има? Не се тревожете толкова!

КОЛИКИТЕ не са болест, а АДАПТИРАНЕ на бебето към НОВИЯ ЖИВОТ

Най-вероятно вашето съкровище страда от колики.

За 80% от кърмачетата коликите са неизбежни.

Добрата новина е, че вашето бебе не е болно, а се нуждае от известно време за да се адаптира организма и храносмилателната му система към новата за него обстановка извън корема на мама. Коликите са проявата именно на това адаптиране към новия живот.

В следствие на коликите, коремчето на бебето се подува и това му причинява дискомфорт и болка. Малкото създание се сблъсква с неприятните усещания още през първите седмици от своето съществуване, които продължават до около третия-четвъртия месец.

 

Ако и вашето бебче плаче неспирно /най-често в късния следобед или вечерта/, свива ръчички и крачета, а личицето му е зачервено, то бъдете сигурни, че са се появили коликите. Обикновено чувства облекчение след оригване или изхождане.

Сред основните причини за появата им е факта, че храносмилателната система на бебета е бедна на ензимите, необходими за разграждане на въглехидратите, съдържащи се в кърмата и адаптираните млека.

 

Нова храна и начин на хранене, нови шумове, светлина, студ или глад .. всичко това бебето усеща и възприема за 1-и път в живота си и е съвсем нормално тялото му да се чувства некомфортно, докато ги възприеме или привикне към тях и докато тялото му укрепне достатъчно за да се справя само.

 

Как да помогнете на бебето си да се справи по-лесно и бързо с коликите?

Тъй като всяко дете е различно, както са различни и причините за коликите, няма как да бъде даден едностранчив и категоричен отговор на този въпрос. И все пак имайте предвид следните препоръки, от които вие сами за себе си трябва да  усетите, коя действа при вашето бебче.

- Направете затоплящ компрес на коремчето с топла пелена. Това ще облекчи болките и ще успокои коремчето му.

- Нежно масажирайте коремчето на бебето по посока на часовниковата стрелка. Така ще му помогнете по-лесно да отдели натрупаните газове.

- Свиването на крачетата на бебето по време на коликите също помага за изхвърлянето на газовете.

- Когато кърмите детето си, помогнете му да обхване максимално ареолата на гърдата ви, така че да възпрепятствате навлизането на въздух, по време на сучене. Ако все пак усетите, че е погълнало въздух, направете пауза докато се оригне

- Слушайте заедно нежна музика - тя действа успокояващо

Помогнете на малкото си съкровище да се справи с болезнените колики и със специално разработените за целта капки ABOKOLIKEN.

Защо да използвате ABOKOLIKEN капки за бебета?

ABOKOLIKEN капки за бебета е уникална комбинация от най-ефикасните съставки, така че вашето бебе и вие да бъдете спокойни.

В основата на ABOKOLIKEN е ензима Лактаза, който е от растителен произход получен от Kluyveromyces Lactis. Добавен към млякото го прави нисколактозно и компенсира физиологичната временна лактозна нетолерантност и облекчава коликите на бебето.

За разлика от повечето продукти, които се предлагат на пазара, ABOKOLIKEN съдържа силно разреден разтвор от Колоцинт, което го прави уникален продукт.

Колоцинтът действа директно върху гладката мускулатура на тънките черва, която е сред основните причини за спазмите на бебетата.

ABOKOLIKEN съдържа и силно разреден разтвор от Копър, който нежно успокоява лигавицата на стомаха и по този начин помага на малкото ви съкровище да се справи със спазмите.

Използването на ABOKOLIKEN не води до запек, който е много често срещан страничен ефект при продукти на основата на симетикон!

И не забравяйте, че най-силното успокоително средство и най-ефикасният лек за вашето бебе е да го дарявате ежеминутно с много любов и нежност. Гушкайте го, защото за него по-хубаво от майчината топлина и нежност няма!

 

 

Сподели: