Раждане

Красива при изписването

Дойде дългоочакваният миг. Вече сте майка. Чухте първия писък на бебето и сте на седмото небе от щастие.

Красива при изписването

Надничате в легълцето на малкото човече и дълго съзерцавате личицето му. Сега се молите само за едно - да се приберете час по-скоро вкъщи. Този момент е съвсем близо. А вие готова ли сте за него? Защото той е исторически в живота ви.

Вероятно не осъзнавате това в момента и си казвате: „Не ми пука как ще изглеждам. Толкова съм изморена, с нетърпение очаквам изписването". Не е точно така, защото на тръгване от родилното отделение вие ще бъдете под канонадата на щракащи фотоапарати, които ще запечатат събитието завинаги. Видеолентата също остава в семейния архив, а вие и малкото човече сте главни герои в нея.

Може днес да си мислите, че ви е все едно как ще ви запечатат фотоапаратите. Много скоро обаче ще съжалите, ако не вземете мерки преди паметния ден на изписването. Това са първите снимки на вашето бебе с вас и затова е важно на тях да изглеждате неотразима.

Облеклото

Изключително важно е да подберете тоалета, в който ще се чувствате удобно. След раждането не очаквайте коремът ви да е спаднал драстично, въпреки че бебето вече не е там. Докато се прибере към нормалните си размери, ще е нужно време. Така че, преди да постъпите да раждате, се погрижете за облеклото си в деня на изписването. Като че ли най-подходящо е да се спрете на туника или рокля с висока талия. Така ще прикриете коремчето и ще се чувствате удобно. Туниката може да съчетаете с ластичен клин, който ще стегне и прибере корема и ханша.

Обувките

В този ден най-важното за вас е да се чувствате преди всичко удобно. Затова е изключително важно, макар и да не са на централно място на снимката,  да помислите предварително какви обувки ще обуете. В последните месеци от бременността краката на повечето бъдещи майки са подути и това е наложило да носят по-голям номер обувки.  След раждането този проблем изчезва и "пантофите", с които сте постъпили в родилния дом, ще се окажат неудобни. Затова предварително огледайте обувките, които сте носили, преди да забременеете, и си подгответе един чифт, който най-много ви допада.

Прическата

Колкото и да сте суетна, в родилния дом едва ли ще ви остане време за преса и сешоар. Затова е добре предварително да се запасите със стилизанти за коса, благодарение на които с малко усилия ще изглеждате неотразима. В деня на изписването измийте косата си и я разрошете с продукта, който сте избрали. Така ще постигнете двоен ефект. От една страна, подготовката на прическата няма да ви отнеме много време. От друга страна, косата ви ще стои разрошена като в тийнейджърските години. Ако е прекалено дълга, можете да оформите небрежен кок, опашка или плитка.

Бельото

Ще се чувствате комфортно с ластични бикини или колан за родилки. Има такива с подсилваща талията лента, която е кръстосана отзад и заедно с две меки опори поддържа и релаксира гърба. Най-високият клас колани са изработени от еластични влакна и имат двоен анатомичен преден панел от памук, за да стягат мускулите на корема. Осигуряват допълнителна опора на гърба и коригират стойката. Освен това помагат на корема да възстанови своята нормална форма. Може да изберете и медицински еластични боксерки с висока талия. Те са изключително подходящи, ако сте раждали с Цезарово сечение, тъй като поддържат долната част на коремната стена.

Сутиенът

С напредването на бременността вече сте подменили бельото си с по-удобно и практично, съобразено със специфичните нужди, които има бъдещата майка. Специалните сутиени за бременни и кърмачки създават така необходимия комфорт през този важен период. Те поддържат добрата физическа форма на интензивно променящото се тяло, като помагат на мускулите да се справят с допълнителната тежест. По време на следродилния период за самочувствие и по-бързо влизане във форма ще намерите различни видове сутиени, които ще са ви от полза, докато кърмите. Хубаво е да ги изберете преди раждането и да сложите един от тях за деня на изписването. 

Чантата

Ако досега сте ползвали малка дамска чанта, сега е моментът да промените нагласите си. Трябва ви голяма торба, в която винаги да имате подръка поне две неща - мокри кърпички и резервна пелена. Дори да носите навсякъде с вас чантата за бебе, винаги е по-удобно да бръкнете в дамската си чанта, където да са ви подръка вещите от първа необходимост. Най-добре е да се снабдите с новата придобивка, преди да постъпите в родилния дом. Така ще можете да се запечатате с нея на първата снимка. Това е важно, защото този модел ще ви е нужен през следващите поне 3 години.


Автор: Цветелина Терзиева

 

Сподели: