Здраве и красота

Красиви подаръци

Козметичните комплекти са сред най-предпочитаните подаръци за Коледа.

Красиви подаръци

Изборът им е свързан с правила, които обобщихме за вас.

Правило 1

Не е препоръчително да купувате продукти за конкретен дерматологичен проблем (акне, целулит, стрии), освен ако не сте близки с човека, когото искате да зарадвате.

Правило 2

Преди да купите парфюм, проучете какви са вкусовете на мъжа или жената. Помнете, че няма универсални аромати и колкото и неустоими да са ванилията или цитрусите, например, могат и да не бъдат одобрени от почитател на по-силните ухания.

Правило 3

Средствата за лична хигиена не са удачен подарък, защото се възприемат като намек за занижена чистота. Изключение са бутиковите сапуни с етерични масла, които се отличават с наситени цветове и открояващи се миризми. 

Наслада за тялото и душата

Ваучерите за козметични услуги са отлично решение за коледна изненада. СПА процедури, почистване на лице, масаж – спрете се на услуга, от която приятелят/приятелката ви ще се възползват в удобно за тях време.     

Правило 4

Декоративната козметика трябва да бъде съобразена със стила на получателката й. Яркочервеното червило и сенките с брокат биха подхождали на екстравагантна жена, докато белият лак за нокти и перленият гланц за устни са идеални за по-скромна представителка на нежния пол.   

Правило 5

Няма да сбъркате с луксозен комплект от парфюм, душ гел и лосион за тяло. Подобни серии винаги се търсят, тъй като дават възможност на любимия аромат да се мултиплицира и под душа, и извън него.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: