Здраве

Лято без проблеми

Лятото е и ни се иска да направим нещо различно, да пътуваме и най-вече – да се забавляваме.

Лято без проблеми

Как да се подготвим за всичко това, ако в семейството ни има бебе, вижте в следващите редове.

От какво имаме нужда?

  • Аптечка, снабдена с всичко необходимо за неочаквани ситуации. За целта ще са ви нужни препарати за стомашни проблеми, както и медикаменти за сваляне на температурата и болкоуспокояващи. Препаратите за първа помощ в грижата за рани също не са за пренебрегване – лепенки, превръзки, кислородна вода, риванол.
  • Слънцезащитни продукти, подходящи за възрастта на детето. Купувайте ги от аптека и се доверете на доказан производител и марка. Децата имат нужда от продукти с по-висок фактор – 50+. Избирайте слънцезащитни продукти, които предпазват от всички видове слънчеви  лъчи – UVA, UVB и инфрачервени лъчи. Слънцезащитната козметика трябва да е тествана върху чувствителна кожа, водоустойчива, а формулата – без парабени, феноксиетанол и алкохол.
  • Защитна козметика. Специален проблем са ухапванията от насекоми. Не забравяйте, че агресивни репеленти за възрастни не се препоръчват за деца. За децата има специални продукти, така че се снабдете с тях, преди да отидете на почивка. Доверете се на продукти с естествени съставки, като масла от андироба и маточина, които защитават бебешката кожа. Подходяща е и козметиката след ухапвания, която да облекчава сърбежа и зачервяването на деликатната бебешка кожа.
  • Защитната козметика трябва да е с естествен и деликатен аромат и без алкохол, оцветители, парабени, EDTA, SLES, феноксиетанол, PEG, петролни производни, силикони и минерални масла. Добре е да се абсорбира бързо и да не оставя мазни следи.
  • Подходящи дрехи. Дрешките за разходка навън в горещо време трябва да са леки и от естествени материи, а шапката – задължителен аксесоар за предпазване от прегряване на главичката.  
  • Опитайте се да оборудвате зоната за игра с естествена сянка. Ако няма високи дървета или храсти, купете палатка, която може да бъде поставена на подходящо място за игра.
  • Ако детето е по-малко и сте любители на по-дългите преходи, е добре да имате туристическа раница за носене на бебе.
  • По време на разходка предлагайте на детето често вода и леки закуски. Използвайте само бутилирана и проверена вода и в никакъв случай вода от чешмата.

Автор: Нели Христова

 

Сподели: