Тя и Той

Любовен еликсир

Забързани в своето ежедневие, често преставаме да обръщаме нужното внимание на човека до нас. В резултат сексуалният ни живот става непостоянен, отвреме-навреме през почивните дни и като че ли е най-скучното и познато изживяване. Дори сме склонни да мисли

Любовен еликсир

Забързани в своето ежедневие, често преставаме да обръщаме нужното внимание на човека до нас. В резултат сексуалният ни живот става непостоянен, отвреме-навреме през почивните дни и като че ли е най-скучното и познато изживяване. Дори сме склонни да мислим, че връзката ни се е изчерпала. Истината е, че както за всичко друго, така и за сексуалния си живот трябва да полагаме грижи.

Какво можем да направим? Жени, събудете звяра в своя мъж - забъркайте му любовен еликсир!

Афродизиак

Терминът „афродизиак" произлиза от името на гръцката богиня на красотата, любовта и плодородието Афродита. Какво можем да намерим в нейните градини?

В градината на Афродита

Представяме ви някои от нейните растения за любовна магия, афродизиаци. Вкусете ги!

Цветовете на шафрана се нареждат на едно от първите места. Те са много търсени не само заради лековитите им свойства, но и заради бързото им въздействие върху мъжете, чийто сексуален апетит се изостря. В Мароко използват кората на нара за засилване на възбудата. Настъргват я на много ситно и я смесват с намачкани плодове на черница. Отварата от джинджифил възвръща на мига изгубените сили и събужда желанието за близост. Черният шоколад е известен със своето възбуждащо действие. Ароматът и горчивият му вкус изпращат сигнали директно към мозъка и така отделянето на хормони се ускорява. Друго вещество, познато още от древността, е „царската субстанция", която се отделя от пчелата майка за храна на ларвите. И днес лекарите я предписват на хора, прекрачили средната възраст, които искат да се върнат към младостта. Жен-шенът, известен със свойствата си да подсилва организма, притежава и тайни „странични ефекти". Хипократ често предписвал мед за стимулиране на сексуалната активност. В древността, поне седмица преди да се венчаят, младите са ядели по една лъжичка мед на ден, за да си осигурят изпълнени със страст първи дни семеен живот. Именно затова пътуването след бракосъчетанието се нарича „меден месец".

Ако пък прибавяте на  блюдата повече лук, чесън, целина и магданоз, можете да се радвате на добре подправен сексуален живот.

Медиците са установили, че половите хормони се произвеждат в организма при достатъчна наличност на витамините А и Е, наречени „витамини на размножаването". Те се съдържат в животинските мазнини, морковите, кокошите яйца и др. Други „еротични" витамини са тези от група В. Те спомагат за по-добрата проводимост на импулсите по нервите, което е от особено значение за половата възбуда.

Не е случайно, че ястията в така наречените от нас - западните общества, „екзотични" страни са обилно подправени (ако разнообразяваме понякога традиционното българско меню с пикантния привкус на Изтока, несъмнено ще привнесем и екзотична нотка в семейното ложе). Замислете се, далеч не е лесно да се задоволи цял харем жени. А какво ще кажете за индийската еротична поезия, изобилстваща от плодови и зеленчукови метафори? Нима японците все още не са открили огъня, ядейки сурова риба?

Едно е сигурно обаче, еротичната гозба в никакъв случай няма да подейства, ако не е гарнирана с внимание, обич и... жартиери.

 

Автор: Силвия Чалъкова

 

 

Сподели: