Lifestyle

Лора Караджова в света на Алиса и Матео

Познавате гласа й от емблематичното „Нека бъде лято“ и от десетки други хитове, оглавявали класациите.

Лора Караджова в света на Алиса и Матео

Малко преди началото на най-топлия сезон Лора Караджова изживя отново радостта от майчинството, посрещайки своя син Матео.   

Визитка

Лора Караджова е едно от най-ярките имена на българската музикална сцена. Родена е на 3 декември 1982 г. в София. Наследява таланта си от своя баща – легендарния вокал на „Сигнал“ Данчо Караджов. Сред най-популярните й песни са „Спуснати завеси“, „Една на милион“, „Моя собствена игра“.

Лора, роди сина си на Международния ден на семейството – 15 май. Какви емоции донесе той в твоето семейство?

Това събитие ни подари мили емоции и любов. Чувствам, че семейството ми е абсолютно цяло. Едно раждане на дете може да донесе единствено щастие.

Матео проплака в Първа АГ болница „Света София“. Защо избра това лечебно заведение?

Заради моя лекар д-р Иво Тодоров, който работи там. Искам да благодаря на него и целия екип на болницата. Както и на най-голямата банка за стволови клетки Future Health – единствената наградена от британската кралица.

На кого е кръстен малчуганът?

Избрах това име преди години – още когато бях бременна с дъщеря си Алиса. Тогава си мислех как бих кръстила детето си, ако то е момче. И това е единственото мъжко име, което ми хареса. То много отива на фамилията на моя мъж (Марсел Рохас – бел. ред.) и някак си нещата добре си паснаха.  

Различни ли бяха вторите ти бременност и раждане от първите?

И двете ми бременности минаха доста леко. Може би първата беше малко по-тежка. Тогава качих повече килограми – 12, докато сега бяха 9. Но и през двата периода нямах никакви проблеми.

Как дъщеричката ти Алиса посрещна братчето си? Ревнува ли от вниманието към него, или е горда кака?

Тя чакаше с нетърпение раждането на братчето си. Страшно го обича и ми помага за него. Все още няма някакви силно изявени ревностни състояния, надявам се и занапред да е така. У дома всички сме щастливи и спокойни, което е най-важното.

Какво дете е тя?

Алиса е интересно дете. Тя също е творческа личност – нонстоп танцува и пее. Като характер е мъжко момиче. Прави ми впечатление, че навсякъде ме защитава и се застъпва за мен.

Помага ли ти някой в отглеждането на Матео и Алиса?

За отглеждането на Алиса ми помагат моите родители – когато имам нужда, не през цялото време. Иначе в момента тя е при баща си във Варна. Изкарва лятото на морето, както би било по-приятно на всяко дете. По цял ден е на плажа.

Матео си го гледаме двамата с баща му. В момента той е все още твърде малък и няма как някой друг да ни помага. А и ние се справяме много добре – със спокойствие и без нерви.

Планираш ли нови музикални проекти, или искаш да се посветиш на ролята си на майка?

Моята роля на майка никога няма да приключи. Но също така пеенето ми е голяма любов и аз няма да го изоставя. Затова очаквайте в близкия месец да изкарам нова песен заедно с Бобо. Дори подготвям материал за втори албум и се надявам да излезе до края на годината или следващата пролет. Така че, музиката в никакъв случай не е на заден план. 

След две внучки (твоето момиченце и това на брат ти Даниел), Данчо Караджов вече е щастлив дядо и на момченце. Вълнува ли се той от появата на бебето?

Баща ми, както и майка ми, се вълнуват от раждането на Матео. Те искаха трета внучка и не се зарадваха 100%, когато разбраха, че ще имам момче. Но пък в момента им е страшно интересно. Баща ми дори каза, че бебето е гордостта на дядо си. Не съм го чувала да казва това за двете си внучки. Радват му се и чакат с нетърпение да го погледат малко.

Какво лято те очаква?

Щастливо и слънчево, като по-голямата част от него ще изкарам на морето – по плажовете, с децата. Ще бъде супер весело. Пожелавам на всички да изкарат такова лято.

 

Интервю на: Ива Лалова

Снимки: личен архив

 

Сподели: