Здраве и красота

Лубрикантът – пръв приятел на жената

Преди време работих с управителя на една от най-големите вериги сексшопове у нас.

Лубрикантът – пръв приятел на жената

От него научих, че пренебрегването на лубриканта от жената е проява на чисто и откровено невежество. Излиза, че се къпем в реки от незнание, а оставаме... на сухо.

Но как да хвърлиш лубрикант в пазарската чанта - при праха за пране, който те прави перфектната домакиня, новата кухненска кърпа на червени точки, която се връзва с плочките, или при чесъна и копъра за таратора?

Ей тъй! - отсича специалистът. Кривваш от пазара и влизаш в магазина, където знаят всичко за перфектната домакиня.

И това определено не е гаражът за битова техника. В сексшопа ухае на феромонен парфюм и се носи тих хаус. Без да извъртате, направо минете към въпроса

Що за лубрикант да избера?

Отговорът със сигурност няма да е „О, невежество!", така че наострете слух, премигвайте за тонус и внимавайте в картинката.

Оказва се, качественият лубрикант не само няма да раздразни лигавицата ви, а ще пази от това. Освен че намалява риска от наранявания при проникване, в него има и антибактериални съставки срещу инфекции. Висококачественият секс-лубрикант от медицински клас е с дълготрайни овлажняващи свойства. Той е пътят към всички еротични занимавки - вагинален и анален секс, мастурбация с/без сексиграчки, еротични масажи...

И ако това ви идва в повече, никой не ви натиска да разширявате любовния си живот извън стандартното и добре познатото.

Според желанието си нанасяте гела само на мястото, което желаете да овлажните. Съвсем скоро след това се уверявате, че добре подбраният гел определено засилва и подобрява усещането от секса.

Мога ли да си го позволя?

Веднага щом консултантът от сексшопа ви е „купил", започвате да кършите ръце (дали мога да си го позволя, ще трябва ли да се лиша от нещо друго за сметка на този кеф?) Преди да се терзаете, имайте предвид, че в търговската мрежа вече има 200 мл качествен лубрикант за двайсетина лева. А това е много, много любов, събрана в една опаковка!

По вкус и цвят приятели няма,

гласи поговорката, затова в магазините има най-различни лубриканти. Предлагат се обаче и безцветни, без вкус и мирис варианти. Има и такива изцяло на водна основа. Някои от тях са уникални с това, че активират собственото овлажняване на тялото. Те не съдържат глицерин, а pH балансът им е съобразен с естествената киселинна среда на вагината. Други пък са с билкови съставки, Алое вера и пантенол, които допълнително се грижат за кожата.

Предимството на лубрикантите на силиконова основа пък е, че имат по-дълго овлажняващо действие. Силиконът не позволява гелът да засъхне и не се разтваря във вода толкова бързо. Направо страхотно, ако обичате секс под душа или във ваната!

След всичко, изписано и издумано за любовната смазка, ясно е само едно - след секс с лубрикант може да пресъхнат устата, но не и... устните.

Автор: Надя Йончева

 

Сподели: