Нашият дом

Мебелите, които растат заедно с вашето дете

Децата растат и технологиите се променят. Компютрите започват все повече да навлизат в ежедневието на човека.

Мебелите, които растат заедно с вашето дете

Децата растат и технологиите се променят. Компютрите започват все повече да навлизат в ежедневието на човека. За да не се чувстват изолирани, почти всички деца вече имат достъп до компютър, още преди да са започнали училище. Това до някаква степен намалява здравословното им израстване. Те имат нужда от занимания на открито, които да бъдат част от ежедневието им. Вкъщи също е необходимо да има място, където  да могат да се забавляват. Това място обикновено е детската стая. Тя трябва да бъде аранжирана така, че да подпомага развитието от ранна детска възраст до откъсването от семейството. Тоест мебелите в нея да растат заедно с детето.

БЮРОТО:

Това е ключов елемент както в интериора, така и в развитието на детето. С оглед на това, че в днешно време заниманията на закрито са по-предпочитани, за да бъдат спазени ергономичните изисквания, има „мебели, които растат заедно с детето".

Чрез иновативния си дизайн те предоставят много функции, които подпомагат правилния растеж.

Регулирането на височината дава възможност бюрото да бъде използвано от първия учебен ден до завършване на образованието. Всичко е прецизно изчислено, за да се достави едновременно комфорт за работа и удоволствие.

С израстването на детето нуждата от техника става по-голяма. Чрез малка добавка към основното бюро може да се сложи компютър с принтер, без да заема много място. Помислено е и за натоварването на очите. Решението е много просто: приставката за монитора се регулира.

СТОЛЪТ:

Това е другият много важен елемент. Колкото по-голямо става детето, толкова повече уроци има и трябва да прекарва  повече време над  учебниците. За правилното израстване е много важно столът освен всичко да е удобен и да са спазени ергономичните изисквания. Това подпомага правилното развитие на гръбнака.

Освен маси, има и столове, които се регулират спрямо растежа на детето. Те могат да се ползват от ранна детска възраст до края на образованието и след това. Дизайнът им е стилен и функционален. За по-голяма безопасност, докато детето е малко, въртенето на стола може да бъде спряно. Регулирането не спира до тук. Седалката и облегалката също се местят спрямо растежа на детето.

Местенето на седалката напред-назад и нагоре-надолу позволява сядането да бъде добре регулирано за по-голямо удобство. Облегалката също се движи нагоре-надолу. Това способства при сядане гръбнакът да е изправен и при работа да не се уморява. При този вид столове това е постигнато чрез възможността за регулиране. При децата това е много важно. Докато учат или работят на компютър те се натоварват и това може да увреди техния гръбнак, затова столът трябва да е удобен и функционален.

КОНТЕЙНЕРИ:

Контейнерите не са само за възрастни хора. Те могат да бъдат използвани и от деца. Най-често те го ползват като място, където да слагат всякакви неща и като скривалище.

Иновацията в контейнерите за деца е, че те могат да се употребяват и като табуретка. Това е доста добра идея, като се има предвид, че не заема много място и е подвижна, можа да се ползва навсякъде. Едновременно детето получава място за учебници със столче, като му дойдат приятели да учат да има къде да седнат.

 

 

Сподели: