Новини

Медицинска сестра спаси 3 бебета от взрива в Бейрут

Фотожурналистът Билал Джавич заснел как младата жена стиска в ръцете си децата, които по-рано спасила.

Емоционална снимка, публикувана в социалните мрежи, разказва историята на медицинска сестра от местна болница, която се превърна в герой, пише ladyzone.bg. Джавич бил в дома си в покрайнините на Бейрут, когато станала експлозията. „Излязох от вкъщи и следвах дима, докато не стигнах до пристанището. Това, което видях там, беше изумително“, разказва той. „Видях една медицинска сестра, която прегръща три новородени бебета. Тя беше изключително спокойна, което ми се стори като пълна противоположност на общата ситуация“, допълва той пред Си Ен Ен. По думите му на няколко метра от нея имало починали и ранени хора, както и множество отломки.
„Тя имаше в себе си някаква скрита сила, която й позволяваше да се самоконтролира и да спаси тези деца. Такива хора изпъкват по време на мрачни ситуации“, разказва още фотографът.
Жената казала на Джавач, че била в родилното отделение по време на взрива. Ударната вълна я съборила на земята и тя изпаднала в безсъзнание. Когато се свестила, „носела трите новородени дечица“.

 

Сподели: