Lifestyle

Моето гардже, моите правила

„Без таблети! Без шоколад! Без късно лягане!“

Моето гардже, моите правила

Запознавате родителите си или тези на половинката с политиката си на възпитание, надявайки се, че рестрикциите ще бъдат стриктно спазвани. Уви, дребосъчето съвсем невинно споделя как с дядо цял ден са гледали филмчета, и разбирате, че извън дома ви правилата са други. Без паника! Гостуването при възрастните хора може да бъде според вашите желания, ако се осланяте на конкретика, честност и щипка дипломатичност.       

Ясни приоритети

За да обясните на помощниците си какво се очаква от тях, трябва вие самите да имате яснота за различните аспекти в отглеждането на детето, на които държите най-много: 

  • сън – какъв режим да спазва мъникът;
  • хранене – меню, големина на порциите, брой хранения за деня, междинни закуски;
  • дисциплина – подкрепяте либералните или по-строгите мерки.

При захранване

Ако малчуганът е в период на преминаване към твърди храни, напишете подробен списък с това какво може да консумира.

Различни светове, обща цел

Нормално е вижданията ви с баба и дядо да се разминават и е безсмислено да се опитвате да ги променяте. Приемете, че те се грижат за внучето си по начина, по който са го правели за своите деца. И ако искате да прилагат вашите методи, просто трябва да им го кажете.

Откровеност и откритост

Бъдете честни и заявете открито мнението си. Споделете им тревогите си и заедно стигнете до най-доброто решение за хлапето. Все пак, вие сте от един отбор, посветен на най-важното – здравето и щастието на малкото човече.   

За разкош

Не е краят на света, ако дребосъкът е нарушил някое от правилата ви, докато е бил при баба. Гледайте на това като на приключение, което ще го забавлява. 

Надяваме се, че ще постигнете разбирателство и ще отглеждате мъника с обич и внимание. Помнете, че дори и понякога сякаш да говорите на различни езици, да има баба и дядо е ценен дар, който всяко дете заслужава.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: