Вкусно и полезно

Мъфини с круши и кафе

Меню през октомври

Мъфини с круши и кафе

130 г бяло брашно

50 г пълнозърнесто брашно

0.5 ч.л. сода бикарбонат

0.5 ч.л. бакпулвер

0.5 ч.л. канела

щипка сол

4 с.л. олио

60 г бяла захар

50 г кафява захар

1 голямо яйце

0.5. ч.ч. кисело мляко

1 ванилия

2 малки круши

топинг:

25 г масло

1 с.л. бяла захар

1 с.л. кафява захар

1 с.л. смляно кафе

5 с.л. брашно

Маслото се разтопява, добавя се кафето. След като се охлади, се прибавят захарта и брашно до образуване на дребни и едри топчета. Слага се в хладилника да стегне. Брашното се разбърква заедно с канелата, бакпулвера, содата и солта. Яйцето се разбива със захарта. Поетапно към него се добавят олиото и млякото. Сухите съставки се смесват с мокрите. Разбъркват се и се добавят обелените и нарязани на малки кубчета круши. Сместа се разпределя във форми за мъфини, като отгоре се поръсва обилно с топинга. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.  

 

Автор и фотограф: Димитрина Бунова

 

Сподели: