Мъфини с круши и кафе
Меню през октомври

130 г бяло брашно
50 г пълнозърнесто брашно
0.5 ч.л. сода бикарбонат
0.5 ч.л. бакпулвер
0.5 ч.л. канела
щипка сол
4 с.л. олио
60 г бяла захар
50 г кафява захар
1 голямо яйце
0.5. ч.ч. кисело мляко
1 ванилия
2 малки круши
топинг:
25 г масло
1 с.л. бяла захар
1 с.л. кафява захар
1 с.л. смляно кафе
5 с.л. брашно
Маслото се разтопява, добавя се кафето. След като се охлади, се прибавят захарта и брашно до образуване на дребни и едри топчета. Слага се в хладилника да стегне. Брашното се разбърква заедно с канелата, бакпулвера, содата и солта. Яйцето се разбива със захарта. Поетапно към него се добавят олиото и млякото. Сухите съставки се смесват с мокрите. Разбъркват се и се добавят обелените и нарязани на малки кубчета круши. Сместа се разпределя във форми за мъфини, като отгоре се поръсва обилно с топинга. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 30 минути.
Автор и фотограф: Димитрина Бунова
Сподели: