Тя и Той

Мъжка гледна точка: Двете чертички – вододел в живота на Мъжа

Така хубаво си живеех и изведнъж идва онази сладурана и ми навира под носа някакво продълговато синтетично изделие, закупено от аптеката до нас и ми вика „честито,ТАТЕНЦЕ"!

Мъжка гледна точка: Двете чертички – вододел в живота на Мъжа

Помните ли това:

 „Ако е с една черта,

тестът е валиден, а Жоро е невинен.

Ако е със две черти,

значи бременна си ти!"

...а Жоро какво, виновен ли е?!

Е, драги ми Жоро и вие всички останали „виновници", които може и да не носите това юнашко име, но пък носите юнашко семе и сте също толкова смели, че ставайки „виновни", с гордост ще носите титлата „Тати"-тази статия е за вас. Честито!

Така хубаво си живеех и изведнъж идва онази сладурана и ми навира под носа някакво продълговато синтетично изделие, закупено от аптеката до нас и ми вика „честито,ТАТЕНЦЕ"!

Шок

Знам, чудиш се как една препикана пластмаса с две чертички може така да промени живота ти, но...

споко.

Повярвай ми, „за хубаво е" - казваха ми приятели и роднини. - „Ще се случи това, което трябва." И не си мисли, че шокът е само за теб и в никакъв случай не й го показвай.

 И тя също се терзае колкото теб

Мечтала си е за принца на белия кон, а в случая аз се държах като коня му, гледащ „умно" и, макар с неохота, готов да понесе хомота на семейния живот, без да съзнавам, че ме чака нещо прекрасно. Първото, което си помислих беше - какво ще се случи с прекрасния ми животец,  чийто смисъл бе изпълнен с

Работа, кариера, пари, Кръчми и Приятели

На пръв поглед - не е малко, но като се вгледаш - нормално скучно ежедневие на млад 30-годишен градски жребец .

Е, именно двете чертички, макар и успоредни, се оказаха точка на пречупване, в която трябваше да си направя равносметка.

Ще започна отзад напред.

Приятелите

Това бе моментът да разбера - никой от тези, с които разкъсвах нощна София, крещейки "Ибре, курорте!"и не всички, с които ще се напия по-късно на купона по случай раждането, са приятели.

 Кръчмите

Мадамите и купоните няма да избягат. Има време за всичко. На мен самия в един момент ми бе много по-приятно да съм си вкъщи от това да подпирам някой бар. И помни, ако в твоя случай  второто  е за предпочитане - проблемът е в теб, а не в детето.

 Работа, кариера, пари

Бъди егоист - ако ти си добре, всички вкъщи ще са добре.

Не се оправдавай, най-вече пред себе си, че ако не беше детето, никога нямаше да позволиш такова нещо, и че всичко правиш в името на детето - не е вярно. Правиш го заради себе си и заради всички останали.

 Жената или майката

За теб Тя е вече „те двамата", но жената е важна, обръщай се към нея като към жената, а не като към майката - ти майка си имаш.

Тя ще се промени, ще се учудва на много неща,  които се случват с нея, учудвай се и ти, съпреживявай го заедно с нея, за да усети, че си съпричастен.

Тялото й ще се промени, ще набъбне,  за известно време няма да е онова готиното маце, с което там, тогава, после и... те ти булка Спасов ден, това е временно. Но щом се е стигнало до тук, значи си голям майстор, а „голям майстор на голям тезгях работи". Бременната жена всъщност е толкова секси - приятна работа. Хубавото е, че гърдите й стават у-ла-ла. А нима не се заглеждаш по ония пластмасови силиконки от списанията и фолк каналите? Е, сега си имаш две големи, но истински, и са сочни - радвай им се. 

 Сутрешното гадене през целия ден

 Беше ми много чудно как може една жена да повръща само при мириса на печени чушки, например. Но е факт, че нищо няма да ти стане, ако се лишиш за известно време от този кулинарен шедьовър,  поне пред нея... А колко много обичам чушки. Или пък как така се случваше да избухне в плач само при вида на куцащо бездомно куче. Не, не й казвай „А, стига рь'ва, ма"- разсей я с нещо, кажи й дори някой тъп виц. Може да не се засмее, но ще се успокои от факта, че си съпричастен.

Ами детето?

Говорете му - то чува, освен това усеща и може би вижда и... много се притеснявах от

секса през този период

И все пак изводът, до който достигнах е - прави каквото можеш, фактът, че тя е в това положение, значи можеш, а и не си мисли, че си толкова надарен, че да стигнеш чак до там и да направиш някоя пакост. За да направиш някоя пакост, според мен, са ти нужни поне 28 см мъжко самочувствие. Ти имаш ли ги? Пък ако ти, Жоре, притежаваш такъв любовен жезъл - халал да ти е. Просто продължавай да го правиш, защото, спреш ли, ще имаш проблеми... и така до

7-я месец

А сега по-полека, по-внимателно и с финес - знам, че можеш.

Просто трябва да намериш удобна и за двамата, пардон тримата, поза... Е, да де, ама старият матрак от нашите напоследък скърцаше и, о -

Ремонтът

В един момент си казваш, "олеле" трябва да се направи ремонт - и започват едни планове... Няма да ги изпълниш, не се заричай, направи колкото можеш. Тук е моментът да ти кажа, Жоре, не е нужно да убиваш змей, за да си герой в очите й, герой се става всеки ден по малко, и ако не успееш в нещо, не си го слагай много на сърце.

Никога няма да забравя как един ден жена ми, докато беше бременна, й се доядоха сушени смокини, тръгнах да търся -а тук, а там, никъде нямаше, много се притесних да не й стане нещо. Намерих чак след два дни, а на нея вече не й се ядяха и знаеш ли какво - нищо не й стана нито на нея, нито на детето,(да са ми живи и здрави!) и отдавна е забравила за тези смокини, а аз ги помня и до ден днешен - затова пак ти казвам - споко! И друго - Не се бъркай, където не ти е работата, теменужките по стените в детската все ще ги преживееш някак си - това не е твоят свят, това е друг свят, в който трябва тепърва да навлизаш и опознаваш.

И докато  сме още на тема ремонт

Заринат в боя, матраци, первази, тапети, лепило и др. в главата ми имаше само пари, предмети и уреди, които в този момент, без да исках издигах в култ, като че ли без тях светът щеше да свърши. Ето това е моментът да изтръскаш всички тези боклуци от себе си, защото най-важни са

Мечтите

"Живеем в цивилизация,  където „Съм" няма никаква стойност, а „Имам" осмисля всичко". Ние мечтаем за прости неща - това не са мечти, това са желания, искаме да притежаваме материя, без да се замисляме каква е цената - бихте ли дали за една вафла 100 лева!?  А нашите „мечти" са едни „вафли" - малки или големи, няма значение - могат да се купят. А какво стана с ония твоите мечти от преди? Мисли за тях, Жоре, другото го има в магазина.

Нищо от това, което ще си купиш от хипермаркета няма да остане след теб, а че човек така е устроен, че иска да остави след себе си поне "Две следи", както пееха „Щурците", е сигурно. Щом тя стои пред теб с теста в ръка ще оставиш следа след себе си и тези две следи започват с две чертички.

Честито!


Автор: Краси Колев

 

 

Сподели: