Тя и Той

Мъжка гледна точка: Семейни ценности

Пиша това извън всякаква професионална роля - а и в леко противоречие със заглавието на тази рубрика - това не е мъжка гледна точка - това е човешка гледна, и не точка, а удивителна !!!

Мъжка гледна точка: Семейни ценности

 Пиша това извън всякаква професионална роля - а и в леко противоречие  със заглавието на тази рубрика - това не е мъжка гледна точка - това е човешка гледна, и не точка, а удивителна !!!

 Защо пиша това? Защото наблюдавам масов срив на традиционни социални, морални, семейни ценности и липсата на нови такива.

 Поводът да напиша тези няколко реда (толкова ми отпускат от редакцията) е сивотривиален (чак не ми се ще да ви го споделям), с лек червенозеленикакъв оттенък и привкус на забравен фас в долна чалгаджийница, следствието от което е ведра младежка  БГ безнадеждност (визирам младежите, на  които им писна да се радват на „процесите за промяна" в България, теглиха по една хайдушка на всичко и просто се качиха на самолета)... Лек път, мили момчета и момичета и... умната! „Ако не умната - русата" - сигурно ще ми отговорят те. Тук се сещам за стария виц... Решенията за всички проблеми на българите  били две - терминал 1 и терминал 2 на аерогара София.

 Много избързах още в увода, ще стигнем и до терминала, който е често свързан и с термина - това не е игра на думи, това е чиста логика и инстинкт за самосъхранение... и то животински инстинкт.

    Моралният вакум се запълва с едно масово оскотяване, морална нищета, егоцентризъм, пошлост, вулгарност, култ към секса и разврата. Западният модел, който следваме, спокойно може да го наречем западнал, защото освен платена „свобода на словото" донесе и срив в човещината, бездушие, отчужденост и какво ли още не... Все хубави неща, разбира се!

Преди време за капитализАма се говореше като за упадъчен. Родените преди 1980 помнят. Ние не разбирахме защо и го искахме. Лъжехме се от лъскавите му реклами и привидна свобода. Не съм привърженик на даден обществен строй. Факт е, че в последните 20 години ролята на семейството като основна социална "тухличка" практически бе направо избушена с шут от крака на „антикапиталистите". Чрез рекламата, филмите, печата, шоу програмите, бълващи разврат, пошлост и алчност, чрез глобалната порнофилия, чрез изтичането на интелекта, чрез икономическата ни феодал-капиталистическа система, която ни раздели на богати арогантни бездушници и бедни оскотели неверници. Факт е, че семейството сега масово страда от всичко това.

 Изневярата се превръща в норма. Губят се типичните мъжка и женска роля. От това страдат децата, възпитавани от... телевизията, интернет и улицата. А от това моралът, чистотата и човечността намаляват още.
 Моралният упадък в Западното общество, към което не знам защо драпаме, като диви зверове към сочна мръвка, засяга хората навсякъде. По цял свят хората все още гледат от Америка и имитират нейната култура на свобода и демокрация и всяка болест в Американската култура бързо се разпространява  във всички нации по света.

Най-основната Американска ценност (уж) е свободата. Но аморалността, която разрушава семействата и развращава младежта не ни прави свободни. Ние сме роби на свободата и най-вече на слободията,  в това ни превърна съвременната култура.

Стига с тая култура, а сега малко статистика

Която показва, че нараства процентът на двойките, живеещи без брак.

 Увеличава се процентът на деца, израснали без баща. През 1970 г. -17% , през 2011г.- 40%.  Проблемите с престъпността, наркотиците, алкохолизма, самоубийствата при такива деца са 10-15 пъти по-големи, отколкото при деца, израснали в семейства с двама родители.

Всеки  ден (в САЩ) 2756 малолетни момичета забременяват, като 1100 от тях правят аборт.

Венерическите болести при малолетни нарастват с 200% от 1960 г.

Младежката престъпност  за същия период нараства с 600%.

Убийства и престъпления са извършени от малолетни(под14г.) с 400%.

Един младеж някъде по света прави опит за самоубийство на всеки 80 секунди - разпадането на семейството е основната причина за младежките самоубийства.

Това са последствията за децата от културата на свободния секс и развода.

Разрешението на повечето социални проблеми се намира във възстановяването на културните стойности, свързани с брака и семейството. В добрите семейства израстват личности и добри граждани, които създават добри нации, които водят света към добро. Лошите семейства произвеждат граждани със сериозни проблеми, които образуват изпълнени с проблеми нации и от там един изпълнен с проблеми свят. TO BE CONTINUED...


Автор: Краси Колев

 

 

Сподели: