Тя и Той

Мъжка гледна точка: За Еманципатките и НЕманципатките (Продължение)

Краси Колев предупреждава - четете текст, написан от най-големия враг на еманципацията.

Мъжка гледна точка: За Еманципатките и НЕманципатките (Продължение)

Обикновено започвам с части от някоя песен, но и днес се сещам за един виц, не много кратък, но хубав:

Било студена дъждовна нощ, в далечен и запуснат край на България, един човек си карал колата по пътя, но изведнъж старата трошка издала странен звук, изпушила изпод капака и спряла. Опитвал се шофьорът да я оправи,  но след 4 часа борба, разбрал, че ще трябва да продължи пеша, не за друго,  ами се сетил, че за тия четири часа, докато клечал около таралясника, не минала нито една кола. Зарязал всичко и тръгнал пеш, след 7 завоя и 42 псувни, към 2 през нощта съзрял в тъмнината малка страноприемница,  издържана в дигитално старинен мутро барок, на която светел надпис

„ПРИ Св. ГЕОРГИ и ЛАМЯТА". Обнадежден от това, което вижда, човекът почукал на вратата. След малко прозорчето на вратата се отворило и от него се подала криво разбрана от естетичната хирургия, сънено-недолюбена с дълъг житейски опит женска физиономия - с две думи - дърта кикимора.

-Какво бе, нехранимайко?- казала „дамата".

-Ами...

-Няма „ами", махай се от тука непрокопсаник такъв, идиот, мъкнете ми се тука, пияници такива, кое време е, бе, не се ли нальока, та чак до тука си се домъкнал...

-Ама...

-...айката, не ме прекъсвай, чукундур такъв, няма да ви слугувам аз на вас, марш от тука! - и прас прозорчето.

Човекът се смаял от начина, по който го посрещнала дамата, но притиснат от студа и глада почукал отново, кикимората пак отворила, този път и с пушка.

-Абе, аз казах ли ти... - и се започнала отново цялата тирада, пътникът изчакал мълчаливо, но точно преди злата хотелиерка да тръшне прозорчето, я прекъснал:

-Прощавайте, с Вас вече говорих, ще може ли да извикате Свети Георги?

 И така, преди да се гмурнем в продължението на темата от миналия брой „за еманципатките", ми се иска да направим една малка ретроспекция за тези, които не са чели първата част, а на останалите, да си припомните до къде бях стигнал в излагането на доводи ,че

ЕМАНЦИПАЦИЯТА ВРЕДИ НА ВАС И НА

ДРУГИТЕ ОКОЛО ВАС!

Първо да включим машината на времето... ентер, и

В кратце: Започнахме с това, че преди около 200 години, с развитието на индустриализацията, алчните и ненаситни фабриканти изкарват жените от домовете им, откъсват ги от децата и ги вкарват в заводите за еФтина работна ръка, като през цялото време им обясняват,  че тези крехки създания извършват една голяма крачка в развитието на човечеството,че вече няма да бъдат пренебрегвани, а ще са „свободни", „равнопоставени" и „Уважавани" - дрън-дрън -та пляс!!! Те пък милите да вземат да им повярват на цялата тая демагогия, колко велико дело е това, което правят, след което да вземат пък да си повярват и като се втурнаха да се доказват, от центробежната сила на устрема им последствията са страшни в днешно време.

Жените се превръщат в мъже, а мъжете в жени!

И нещата в социално и професионално отношение са стигнали доста далеч, даже прекалено далеч, вече спокойно можем да говорим за професионална дискриминация на мъже. Не, тоя път не се шегувам!

Аз, например, работя в медиите от 15 години, и имам наблюдения основно в този сектор, мога спокойно да ви кажа следното, знаете ли ,че 

Всички медии се ръководят от жени!!! 

(Ако трябва да съм по-точен -  95%, което си е горе-долу същото)

Момент! Не говоря за собствениците, а за управляващите кадри -програмни директори, главни редактори, рекламни директори, продуценти и т.н.

Ако мога с усмивка да отбележа - главният редактор на списанието,  което държите в момента също е жена. Но в този случай е някакси логично, бих казал задължително. А и ние мъжете не можем да раждаме... все още.

И фактът,  че в момента държите в ръце именно това списание,  ме кара да бъда малко по-спокоен относно бъдещето на този свят, че и занапред жените ще раждат децата ни, че те основно ще се грижат за възпитанието им, както и за здравето и здравото семейство, за красотата на дома и красотата на вида. Честито Красавици -вие сте бъдещето!!! И няма нужда да се правите на Филип Тотю, достатъчно е да бъдете Райна Княгиня, тя е не по-малко велика!

Дойде моментът на НЕМАНЦИПАТКИТЕ.

Мили дами, ще ви кажа, че

е По-трудно да управляваш дом, отколкото предприятие. Вие това много добре го знаете.

Ами защо тогава сте се юрнали да ни се доказвате, колко сте умни, находчиви, какви големи управленци сте, колко сте силни, бързи и смели!?

Ние ви обичаме, защото сте красиви, мили, топли, нежни... и имате цици.

И ще продължаваме да ви обичаме и без титли, и без звания, и без рекорди  и високи длъжности... и без дрехи. За последното гарантирам.

 Ще се върна към началото, където има дебело подчертани три прилагателни преди думата „жени".

Свободни, равнопоставени и уважавани

Извинявайте, ама една жена се чувства уважавана, само ако я уважаваш минимум три пъти в седмицата, иначе си ходи неуважена и нервна.

В думата Свободни е най-голямата лъжа, в днешно време и мъжете, и жените са „свободни финансови роби". Щом работиш, значи получаваш заплата, щом получаваш заплата - значи си финансов роб, защо трябва половината човечество да е зависимо, като може цялото. Освен това една майка, за да нахрани децата си, е готова на всякакви „Свободни" действия.

 А за какво ви е тая равнопоставеност, не разбирам, уважаеми госпожици и госпожи, кое предпочитате - да сте равнопоставени с нас или да ви поставяме на пиедестал, а?

Това е положението, мили момичета, за това дочетете си „Кенгуруто", гледайте си децата, оправете си дома, нагласете се, да сте ми хубави и току-виж времето минало и Св. Георги си дошъл от работа... Не знам какво точно ще правите, но не се дръжте като Ламята.

'Айде, че аз трябва да измия чиниите, да сготвя, и да взема детето от детска градина. Чао!

 

Автор: Краси Колев

 

 

Сподели: