Lifestyle

На колела в България

През 2015 г. родители създадоха сдружението „Път за бебешки колички”.

На колела в България

Тяхната мисия е да се постави на дневен ред катастрофалното състояние на тротоарите в София и невъзможността на младите майки и бащи да се придвижват безпрепятствено в столицата. Макар инициативата да доведе до положителни промени в градската инфраструктура (като монтиране на асансьор на метростанция „Сердика”), състоянието на улиците все още не позволява плавен транспорт на мъничетата. Каква количка е нужна, за да преминавате безпрепятствено през трудните терени у нас?

Здрави колела

Поверете сигурността на мъничето на колички с големи колела (за отлична проходимост), които са подходящи за всякакъв тип пътища. По-добрите модели разполагат с колела от високотехнологичен композит с въздушни камери, които не изискват поддръжка или напомпване.

Вградени амортисьори

Те поемат неравностите, осигурявайки на малкото човече удобно придвижване из града.

Маневреност

Задължителна е за придвижването в градски условия. Когато минавате през разбити или трудно достъпни пътища, е нужно да можете да управлявате количката с лекота.

С мисъл за детето

Помислете и за седалката на количката – за да бъде пътуването на колела спокойно и приятно за малчугана, той трябва да се чувства комфортно в нея.

Широко багажно отделение

В него можете да съхранявате покупките си, без да рискувате да изпаднат, преминавайки през някоя от многобройните дупки по нашите улици.  

Безопасност

Бутането на количката през неравни терени е изключително опасно за хлапето. Затова се уверете, че избраният модел разполага с 5-точков колан.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: