Статии

План за действие при диария Здраве

План за действие при диария

Стомашно-чревните инфекции нямат любим сезон от годината, а особено уязвими към тях се оказват децата. Причините са различни, а сред най-често срещаните са ротавирусните инфекции.

Първият месец на бебето... В цифри Lifestyle

Първият месец на бебето... В цифри

Животът с бебето е приключение - вълнуващ, непредсказуем, неописуем! От друга страна цифрите са статистика - суха, точна, ясна. Комбинирането на тези две противоположности даде следния резултат.

Фонд „Асистирана репродукция” или Как държавата помага на двойките с репродуктивни проблеми? Родителска практика

Фонд „Асистирана репродукция” или Как държавата помага на двойките с репродуктивни проблеми?

В този брой се обърнахме към Радина Велчева, председател на УС на Фондация „Искам бебе” и председател на УС на Фонд „Асистирана репродукция”, която разказва за принципите на включване на хората с репродуктивни проблеми в регистъра на Фонд „Асистирана реп

Красиви и гладки и през бременността Бременност

Красиви и гладки и през бременността

Повечето бременни жени може би са забелязали един от прекрасните „ефекти” на бременността – косата ви е станала по-гъста и с повече блясък.

Астма Бременност

Астма

Бронхиалната астма представлява хронично заболяване на дихателните пътища, проявяващо се с пристъпи на задух, кашлица, свиркащо дишане, тежест в гърдите.

Първият консултант Lifestyle

Първият консултант

Родилката трябва да получи перфектна грижа в болницата, за да започне грижите за своето бебе по перфектен начин. Една от правилните насоки в напътстването на младата майка е да я посети консултант по кърмене, който да й разкаже подробно за най-удобните по

Живот в утробата Бременност

Живот в утробата

„Щастливият” ритник е един от най-приятните моменти от бременността и може би единственият път, в който бихте се зарадвали... да ви ритнат.

Полезната музика Lifestyle

Полезната музика

Оказва се, че красивата мелодия носи не само удоволствие. С нейна помощ може да се регулира психоемоционалното състояние у детето. Изследвания са показали, че при кърмещите майки, които редовно пеят на бебетата си приспивни песни, лактацията се увеличава.

Профилактични изследвания на кръв и урина Здраве

Профилактични изследвания на кръв и урина

След напрегнатите първи месеци от раждането на бебето нещата лека полека си идват на място - всички в семейството свикват с новия член. Тогава идва първото малко изпитание - профилактичното изследване на кръв и урина. То е задължително според „Здравния ка