Статии

Игрите и играчките Детска психология

Игрите и играчките

Живеем във времена, в които разнообразието от детски играчки е повече от това, което фантазията на едно дете може да сътвори.

Безусловните рефлекси на бебето Здраве

Безусловните рефлекси на бебето

На пръв поглед няма по-невинно и беззащитно създание от човешкото бебе. Веднага след раждането си обаче, то може да намери без проблем гърдата на мама и да засуче, да гълта млякото, или да затвори очи, когато светлината е ярка.

5 различни дестинации за Нова година Отдих и туризъм

5 различни дестинации за Нова година

Не, това не са Париж, Венеция и Рим. Новите дестинации са на път да изместят старите заради евтините цени, високото качество и невероятната атмосфера.

Избор на безопасни играчки Lifestyle

Избор на безопасни играчки

Играчките са основен елемент, подпомагащ развитието и възпитанието на децата. Психолозите съветват мъниците да не бъдат лишавани от развиващи играчки, тъй като те са от особено значение за формирането на тяхната емоционална и физическа интелигентност.

Как се пука мехурът Бременност

Как се пука мехурът

Околоплодният мехур е "къщата" на бебето през деветте месеца на бременността. Неговото пукане е предвестник на раждането. Ако това се случи преди 36 г.с. обаче, не е добър знак.

Разместване на лакътната става Здраве

Разместване на лакътната става

Разхождате се в парка с детето. Измисляте поредната игра - хващате го за ръчичките, вдигате го във въздуха и заедно викате: „Хвъъър!"...

За един блестящ маникюр Здраве и красота

За един блестящ маникюр

Популярната поговорка „По дрехите посрещат, по ума изпращат" в XXI век е нужно да бъде перифразирана, тъй като вече се обръща внимание не само на облеклото, но и на детайлите - причекса, грим, маникюр.