Статии

Той е виновен за прогреса Lifestyle

Той е виновен за прогреса

Забелязали ли сте, че напоследък по магазините се появиха доста бебешки стоки, които изглеждат, меко казано, странно и дълго се чудите какво е предназначението им? Европейски социолози са категорични, че за всичко това са виновни татковците!

Тетанус Здраве

Тетанус

Чули-недочули, чели-недочели, родителите тичаме с децата към педиатричния кабинет за поредната ваксинация ДТК. За какво се прави тя и какво знаем за болестите, срещу които се бори. Да видим!

Кажи: „А-а-ааа” Семейно здраве

Кажи: „А-а-ааа”

Много често срещано е детските сливици да се уголемят във възрастта между 2 и 7 - годишна възраст. Това е така, защото гърлото на малките деца е тясно и преглъщането може да блокира частично техните дихателни пътища. Увеличените сливици са основната причи

Защита от насекоми Здраве

Защита от насекоми

Освен радост и приключения, разходките на открито носят на малчуганите и риск от близка среща с насекоми. Хвъркатите неприятели могат да бъдат неутрализирани с помощта на репеленти, чиито особености не бива да пренебрегвате.

Етикет за майки Родителска практика

Етикет за майки

Детската площадка е едно от местата, където повечето майки прекарват голяма част от времето си.

На „ТИ” със Светла Иванова Lifestyle

На „ТИ” със Светла Иванова

„Светле, знам че имаш две деца. Как ги научи да ползват гърне и на каква възраст? Сподели някои трикове, ако имаш.” Ася, София

Специалните менюта в детските кухни Здраве

Специалните менюта в детските кухни

Темата за детската храна, респективно за детските кухни, винаги е вълнувала родителите. Просто защото в периода след като детето вече е захранено, е много важно менюто му да бъде рационално, за да се избегнат сериозни здравословни проблеми.

„Мръсните” думички Детска психология

„Мръсните” думички

Изведнъж вашето ненагледно и така добре възпитано дете произнася думи, които не сте и очаквали да чуете от него - неприлични, нецензурирани, груби - наречете ги както искате.

Мода за гушкане в Lidl Lifestyle

Мода за гушкане в Lidl

След като бяха представени на форума за бременност и първи грижи за бебето „Време за бебе“, организиран от сп. Кенгуру, от този четвъртък, 06.04 в магазините на Lidl ще можете да откриете бебешките дрешки с марка Lupilu за момиченца и момченца, изработени