Новини

Национална конференция с международно участие на тема „Ранно детско развитие“

На 13 и 14 май 2011 ще се проведе Национална конференция с международно участие на тема „Ранно детско развитие".

На 13 и 14 май 2011 ще се проведе Национална конференция с международно участие на тема „Ранно детско развитие"

Възрастта на детето между 0 и 3 години е от изключително значение за превенцията на възможни отклонения и закъснения в развитието, тъй като на 4 години детето завършва своето психомоторно развитие и започва да усвоява целенасочено академични умения. В тази връзка възможностите на развиващия се мозък за компенсация и са огромни, и не бива да бъдат пропуснати. Нито едно закъснение в детското развитие във възрастта 0-3 не отминава от самосебе си.

Тези подтеми, както и развитието на сензорната интеграция на детето ще бъдат дискутирани по време на конференцията в Хотел Брод - София от лектори от „Пумпелина", Център „Съвременни родители", Софийски университет Св. Климент Охридски" и участието на гостите - Сара Розенфелд Джонсън - логопед, САЩ, Грег и Сюзън Джонстън - ерготерапевти САЩ, Таня Панкратс - педагог САЩ, Николет Сопчак - психолог Канада, Емма Саутби - медицинска сестра Великобритания.

Конференцията се организира от Терапевтичен и обучителен център „Пумпелина" със съдействието на център „Съвременни родители" и с подкрепата на NUK и Tiny Love. Официален медиен партньор е Списание „Кенгуру".

 

 

Сподели: