Здраве и красота

Най-подходящите пози в секса след раждането

Най-често сексът е сред последните неща, за които мислим след раждането.

Най-подходящите пози в секса след раждането

Промените в начина на живот, в тялото, не предразполагат към любовни ласки. Поне докато не се възстановите. Важното е да бъдете търпеливи. Обикновено шест седмици продължава времето за възобновяването на сексуалния живот след раждането.

Безопасна страст

За да сте сигурни, че е безопасно да се впуснете отново в страстни игри, гинекологът ви трябва да ви даде „зелена светлина”.

1. Жената е отгоре

Тази поза осигурява по-голям контрол за жената. Това е отличен начин дамата да влезе във форма, тъй като може да контролира дълбочината на проникването. За дамите със секцио позата също способства за предпазване на белега и облекчава напрежението. Пробвайте различни вариации на позата, за да изберете тази, която ви допада най-много.

2. Странично (мъжът е зад гърба на жената)

Това е отлична поза за дамите, които искат бавен секс. За много жени това е най-удобната поза след раждането. Лежането на хълбок понижава напрежението в долната част на гърба и спомага за предпазването на белега след цезарово сечение.

3. Мисионерска поза

Не забравяйте за тази поза. Ако движенията са внимателни, ще се убедите, че няма да ви е неудобно. Поставете възглавница под седалището – ще бъде доста по-удобно, а и ще се намали напрежението в долната част на гърба.

4. На стола

Понякога разнообразието може да направи секса не само по-възбуждащ, но и по-удобен. Партньорът ви може да седне на здрав стол, а вие отново да сте отгоре и да контролирате дълбочината и скоростта на проникване. Имайте предвид обаче, че промяната в хормонално отношение след раждане може да предизвика появата на суха лигавица на влагалището. Можете да използвате лубрикант на водна основа.

5. Мъжът е прав

Вие лежите на ръба на леглото, а партньорът ви е изправен и държи краката ви нагоре. Тази поза, също така, е полезна за понижаване на налягането в долната част на гърба. Бъдете сигурни, че имате добра комуникация с половинката си и разговаряйте за това как се чувствате, за да бъде сексът ви след раждането пълноценен и приятен.

Половото сношение не бива да е болезнено, но може да причинява лек дискомфорт. Ако има болка, може да се стигне до раздразнение на влагалището и пикочните пътища. Симптомите са подобни на тези като при уринарна инфекция, а това е последното нещо, което е нужно на една току-що родила майка.

Бонус

Много често жените започват да изпитват по-голяма наслада от секса след раждането на дете. Причина за това е по-доброто кръвоснабдяване на влагалището и съответно по-високата чувствителност.

Автор: Милена Тошева

Консултант: д-р Валентин Шкодров, акушер-гинеколог

 

Сподели: