Новини

Още часове за профилактика на рак на гърдата в ИСУЛ

Образните специалисти ще преглеждат безплатно през месеците февруари, март и април.

Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ обявява допълнителни часове за безплатна ехомамография през месеците февруари, март и април.

Освен във вторник и сряда от 14:00 до 16:00 ч., образните специалисти ще преглеждат безплатно и в четвъртък от 14:00 до 18:00 ч. Задължително е предварително записване на тел. 02/9432481 (всеки делничен ден от 08:00 до 16:00 ч).

Ехомамографията се осъществява с нов ехографски апарат от премиум класа на Canon Medical Systems, който отскоро е въведен в експлоатация в Клиниката по образна диагностика на лечебното заведение. Новият апарат разполага с по-обширен набор от софтуерни приложения, което му позволява възможност за прецизна диагностика на обширен спектър от заболяванията на коремните органи, малкия таз, шията, меките тъкани, включително опорно-двигателния апарат. Тук се включват големи слюнчени жлези, щитовидна жлеза, гърди (ехомамография), лимфни възли, мускули, стави, сухожилия, паренхимни и кухи органи на коремната кухина.   

Уникалната технология Beam+ предоставя изображения с висока разделителна способност, усъвършенствано проникване в дълбочина на тъканите и по-малко артефакти. С пълен набор от клинични приложения, както и за извършване на по-сложни изследвания, Aplio a-series предоставя  автоматични измервания, подпомагани от изкуствен интелект, осигурява увеличен контраст на изображението и намален шум от петна за подобряване на визуализацията.

В УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ функционира един от големите центрове за комплексно лечение на рак на гърдата в България. Той обединява специалисти от клиниките по хирургия, образна диагностика, онкология и лъчелечение и Отделението по обща и клинична патология.

 

Сподели: