Семейна красота

От чисто, по-чисто

За никой не е тайна, че новородените са много по-уязвими от възрастните. Това, което ние преживяваме лесно, за бебето може да се окаже много опасно. Всичко това се отнася и за средствата от битовата химия. И по-точно, за перилните прахове, които даряват м

От чисто, по-чисто

За никой не е тайна, че новородените са много по-уязвими от възрастните. Това, което ние преживяваме лесно, за бебето може да се окаже много опасно. Всичко това се отнася и за средствата от битовата химия. И по-точно, за перилните прахове, които даряват мъжете и жените с чистота, но на малкия човек могат да донесат много неприятности.

При прането на бебешките дрехи, в пералня или на ръка, винаги трябва да следвате инструкциите. Само тогава всичките вещи на мъника ще съхранят за дълго своя цвят, правилна форма и структура на тъканта. Всяка дрешка трябва да е добре изсушена и изгладена, само тогава може да се облича отново.

В състава на праховете за възрастни влизат агресивни анионни повърхностно-активни вещества (ПАВ), които ако попаднат на бебешката кожа, е възможно да предизвикат различни форми на дерматит. Освен това могат да станат и причина за алергия.

В момента съществуват цял куп почистващи и омекотяващи препарати, предназначени специално за детските дрехи и не предизвикват алергична реакция.

В детския перилен прах не трябва да присъстват синтетични ароматизатори, допустими са само натурални - хранителни. Затова и най-често този тип битова химия мирише на плодове. Някои лекари, обаче, смятат, че бебешкият прах за пране не трябва да мирише изобщо. Прахът трябва да се разтваря бързо и лесно да се изплаква. Желателно е на кутията да има надпис, който гласи, че продуктът е подходящ за бебета от самото им раждане.

 Бебешки сапун с мед от JOHNSON'S BABY

 Бебешки крем сапун от KRISPA

 Бебешки крем сапун от PALOMITA

 Влажни хавлиени кърпички от BABY CREMA

 Омекотител с Алое Вера от SILAN

 Гел за пране от SANO MAKSIMA

 Прах за пране с Алое Вера от TEO BEBE

 Прах за пране 2 в 1 от TIDE

 Омекотител от LENOR.

 

 

Сподели: