Lifestyle

Пакет за из път

9 неща, които да не забравяте

Пакет за из път

Пак събираме багажа за път, пак тъпчем куфарите и се суетим из къщи, в старанието си да не забравим най-важното.

Всеки член от семейството си има своя представа, кое е най-важното. Големият ни любител на книгите опакова две енциклопедии. Запаленият ни футболист, гушнал топката и нахлузил маратонките, чака нервно на вратата. Другият батко носи любимата си шапка и „мр-3"-ката, а малката принцеса е нарамила дамската си чанта с гребените и куклите. Таткото събира ключовете и документите, а аз трябва да мисля за онези неща, които неочаквано може и да се окажат много необходими.

ЗА ПО-МАЛКИТЕ ДЕЦА Е ДОБРЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ:

1 Детски столчета за хранене - невероятно улеснение навсякъде - и в къща под наем, и в хотел, и в крайпътен ресторант, особено когато децата са повече от едно.

2 Играчки и книжки на децата винаги им се струват малко, а реално почти не ги използват в новата обстановка, но пък са спасение в непредвидени дъждовни утрини, а блок и моливи могат да задържат хлапетата мирни на масата в ресторанта.

3 Няколко броя пелени и „нанета". Пелените са с многостранно приложение - служат като завивка или пазят от слънцето, попиват разлятата вода или потеклото мляко. „Нанетата" са приспивните помощници, те могат да бъдат дреха, одеяло или калъфка за възглавница, с които децата са свикнали да заспиват вкъщи и носят позната успокояваща миризма на дома навсякъде по света.

4 Аптечка с най-необходимите лекарства (за диария, висока температура, повръщане, противоалергични).

5 Топли дрехи - дори пътуването да е за ден-два, времето може да бъде много променливо, особено в планината.

КОГАТО ДЕЦАТА СТАНАТ ПО-ГОЛЕМИ:

1 Слънчеви очила и шапки - когато децата вече не се удържат под спасителния чадър, имат нужда от мобилна защита.

2 „Веселите машинки" - фотоапарати, камери, диктофони, мр-3, PSP и други мобилни забавления, които осигуряват търпението на хлапетата и в колата, и в музеите, и при дългите разходки.

3 Книги и шах - учениците със сигурност имат списък за четене през ваканциите, може да отхвърлят част от него и на почивката.

4 Аптечката и топлите дрехи са необходими на всяка възраст.

Със сигурност в началото пътуването с децата предизвиква натрупване на голям брой куфари и чанти в колата, но с навъртането на повече километри, а и с порастването на хлапетата, наистина нужните вещи за из път се побират вече само в един пакет. Остава само да го грабнем и весело напред!

 

Автор: Ирина Иванова

 

 

Сподели: