Бременност

Панталони за бременни

Коремът - онази толкова прекрасна и толкова капризна част от женското тяло, която в различни етапи предизвиква ту открита гордост, ту истински гняв в неговата притежателка.

Панталони за бременни

Той излъчва женственост и сексапил, показва видими резултати от фитнес тренировки, но в няколко прекрасни месеца от живота ни изпълнява съвсем различна функция от това да ни прави привлекателни за мъжете. Коремът става дом за най-святото - детето ни. И затова трябва да бъде обгрижван и пазен от вредните влияния на околната среда. Панталоните се оказват най-важната дреха по време на бременността, тъй като женското тяло се променя най-много в областта на корема, ханша и бедрата.

ВСЕКИ Е РАЗЛИЧЕН

Христина Славкова, 32 г.

„Изключително ме възмущава фактът, че повечето производители на панталони за бременни просто правят място за корема, без да разширяват модела на целия панталон. Сякаш бременните растат само на корем. Не всички сме манекенки."

По време на бременността някои жени „качват килограми" само колкото да осигурят комфорт на своето бебе, други наддават в областта на ханша и таза, а трети още през първия триместър не могат да си обуят дънките и до височината на бедрата. Всяка бъдеща майка се променя по свой индивидуален начин през трепетните седмици. Затова често жените се сблъскват с много сериозен проблем в този период от живота си - как да открия перфектния панталон за мен?! Този, който ще ми „лепне", ще ми върши работа до края на бременността и в същото време ще предпазва корема ми.

 - СТАРИТЕ ДЪНКИ - ако сте от жените, които имат щастието само коремчето да нараства, можете да носите старите си панталони поне до 5-ия месец от бременността. Като сядате, може да откопчавате най-горното копче за повече комфорт.

 - ПАНТАЛОН С ПЛАТКА - най-разпространеният модел за бременни жени. Тази кройка позволява да носите също толкова тесни в крачолите панталони, а памучната платка, разположена в областта на корема, предоставя достатъчно пространство за промените през следващите месеци. Когато купувате подобен модел, огледайте внимателно дали платката има ластик в горната си част, тъй като при носене и пране се разтяга.

 - ЛАСТИКЪТ - той ще стане любимата ви материя за изработка на панталони през 9-те месеца. Важно е да го има навсякъде - в крачолите, за да задържите по-дълго време любимия си стил на носене на впити панталони, на корема, за да се чувствате комфортно, в областта на седалището, защото все пак не само коремът нараства.

 - РЕГУЛИРАНЕ НА ТАЛИЯТА - можете да спрете избора си на панталон, чиято талия се регулира с ластик. В първите месеци стягате докрай и с времето постепенно отпускате ластика.

 - ЧАРЛСТОН - подуването на краката по време на бременността се случва на много жени и този модел не само прикрива неприятните симптоми, но и създава свобода на движението в областта на глезените.

МОДЕРНИ ВРЕМЕНА

Елица Андреева, 30 г.

„Дрехите за бременни са все едни бабешки. Трябва ли, като съм бременна, да приличам на чувал?"

Преди години бременните жени винаги носеха дънков гащеризон. Днес обаче бъдещите майки отказват категорично да „излязат от строя" и запазват стила си до самото раждане на бебето.

* Модерни и изключително удобни са КЛИНОВЕТЕ. Те са подходящи за всякаква фигура, тъй като могат да се носят както с потник, така и с туника, пола, рокля отгоре. Предлагат се в различни цветове и дължини според сезона.

* Кой казва, че бременната жена трябва да носи непременно широки дрехи? ТЕСНИТЕ ПАНТАЛОНИ имат място в гардероба й, ако са ластични и пригодени за коремчето. Когато крачолите са прилепнали по бедрата, създават визуално усещане за по-слаби крака.

* Прекрасен вариант са панталоните с НИСКА ТАЛИЯ, които са модерни, секси и се закопчават под коремчето.

* Ако искате да изглеждате по-слаба, въпреки корема, не се подлагайте на диети - опасни са за периода на бременността, просто носете панталон БЕЗ РИСУНКИ И КАМЪЧЕТА по него, които обикновено „разширяват" фигурата.

* Удобни и секси са свободните ДЪНКИ ОТ ГРУБ ДЕНИМ, който пада тежко. Стесняват оптически бедрата и в същото време не предизвикват дискомфорт.

ЗА ВСЯКАКЪВ ПОВОД

Стела Иванова, 28 г.

„Чувствах се толкова добре по време на бременността - единственият период, в който пълнеех и се усещах красива. Купих си страшно впити дънки, но с ластичен колан и с тях изкарах почти цялата си бременност."

* КОСТЮМ. Днес бременността не е повод за откъсване от професионалните ангажименти и много жени само леко видоизменят стила си на обличане. Когато сферата на развитие го налага, изберете панталон с ръб, но с по-висока или по-ниска талия според индивидуалното ви предпочитание, и ластик вместо копче. Елегантен вид придават студените цветове - синьо, сиво, лилаво, тъмно зелено.

* ДЪНКИ. Те намират приложение във всяка категоризация. Подходящи са както за разходка, така и за делови обяд, съчетани подходящо с връхните дрехи.

* ГАЩЕРИЗОН. Сред бременните това вече е остаряла мода, но като че ли неприязънта се отправя единствено към дънковите. Производителите вече предлагат елегантни и раздвижени модели, които са комфортни и привлекателни.

* АНЦУГ. Най-удобният панталон за дома и парка. Освен това бременността не винаги е повод да се прекратят спортните занимания и анцугът е особено подходящ за фитнес залата.

КАЧЕСТВО СРЕЩУ КОЛИЧЕСТВО

Анелия Донкова, 33 г.

„Според мен бременността изобщо не е кратък период и си струва човек да си купи поне два панталона, за да се чувства комфортно във всякакви ситуации. Освен това панталонът за бременни прави фигурата по-красива, отколкото обикновеният в по-голям размер."

Когато се разхождате по магазините да си купите първия панталон за бременни, потърсете информация и за материите, от които е изработен. По време на 9-те месеца кожата ви става чувствителна, освен това тялото ви се променя и изработката на дрехите е от особено значение. Предпочитайте памучни и ленени панталони. Те са леки, не стягат, променят се според движенията на тялото и освен това не създават предпоставки за алергични реакции.

Не бързайте, когато избирате панталон за бременни. Обуйте го, разходете се в магазина, седнете и станете няколко пъти. Не забравяйте, че вие познавате най-добре фигурата си и можете да прецените дали лесно пълнеете в областта на ханша, в бедрата или „трупате" по цялото тяло, за да се ориентирате какъв модел и размер да си купите.

Автор: Десислава Христозова

 

 

Сподели: