Здраве и красота

Перфектният маникюр

Красиво оформените нокти са сред отличителните черти на истинската дама.

Перфектният маникюр

Постигането им обаче може да бъде саботирано от различни грешки.

Пропускате базата

Задачата на основата е не само да подготви ноктите за лакиране, но и да ги заздрави благодарение на съдържащите се в нея витамин E и калций.

Нанасяте плътен слой лак

Искате наситен цвят, но пропускате важен детайл – колкото повече лак нанасяте, толкова по-трудно и неравномерно ще изсъхне. А и няма да се разминете без ивици.

Използвате клечки за уши

С тях се опитвате да отстраните капки лак, попаднали върху кожата около нокътя. Но дори и леко трепване може да отклони клечката към нокътя и да изтрие част от вече нанесеното. Заменете я с четка за грим – по-безопасна и удобна е.

Баланс

Твърде късите или дълги нокти издават лош вкус. Придържайте се към златната среда. И в никакъв случай не допускайте обелен лак. 

Не пазите ноктите

Душ? Миене на съдове? Забравете за тях поне два часа след лакиране. Топлата вода и препаратите ще повредят маникюра.

Разклащате флакона с лак

По този начин предизвиквате появата на мехурчета. Вместо това завъртете шишенцето между дланите си. Не е нужно и да изпомпвате четката бързо и агресивно – правете го плавно и без усилие.

Увличате се с цветовете

Не ни разбирайте погрешно – насърчаваме творческите ви пориви. Но ноктите ви не са платно, върху което да блеснат всички цветове на дъгата. Затова препоръчваме да се спрете на 1-2 нюанса и да ги комбинирате. По-добре често да сменяте лака, отколкото да превърнете ръцете си в лунапарк.

За здрави нокти

Подсилете ноктите с помощта на хранителни добавки, които ще ги заздравят и подхранят. Нужно е те да съдържат биотин, селен и цинк – съставки с доказано действие не само за здрави и красиви нокти, но и за подхранена и защитена коса. Неслучайно заради действието си върху косата, кожата и ноктите, биотинът (известен още и като витамин B7) е наричан „витамин на красотата“.

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: