Lifestyle

Перфектното къпане

Гумени патенца, пъстри ароматни мехурчета и сладък бебешки кикот.

Перфектното къпане

Представата за къпането на мъничето винаги е идилична. Освен забавление, обаче, престоят във ваната има и практична цел. Запознайте се със съветите на експертите за перфектно къпане и подарете на бебчо свежа чистота. 

Включете къпането в ритуалите преди лягане. То ще помогне на детето да се отпусне и да спи по-добре. И не се притеснявайте, ако мъникът плаче при първите си срещи с водата. Макар да се е движило в подобна среда девет месеца, бебчето има нужда от време, за да свикне.

1. Подгответе се

Започнете мисия „Чисто“ с подобаващо „подкрепление“: топла хавлиена кърпа, чисти пелени и дрехи.

2. Общувайте

Знаете ли, че броят думи, които детето чува до тригодишна възраст, влияе върху успеха му в училище? Ето защо е добре да положите основите на солидни образователни постижения на наследника си с разговори във ваната. Обяснявайте на малкото човече за какво служи всеки предмет, като редувате думите си с усмивки, които да накарат мъника да се чувства обичан и спокоен.

3. Използвайте подходяща козметика

Чувствителната бебешка кожа се нуждае от деликатна грижа. Внимателно подберете продуктите за кожа и коса, като се спирате единствено на специално създадени за бебета предложения. Душ гел, шампоан, лосион, пяна: всичко трябва да бъде с подходящи съставки, гарантиращи дълбока хидратация.   

4. Не подценявайте мехурчетата

Уханните мехурчета във ваната са задължителен елемент в къпането на малкото съкровище. Цветните сфери не само радват детенцето, но и му помагат да развие координацията между ръцете и очите и да открие, че обектите съществуват дори когато не могат да се видят. Допълнете ефекта от мехурчетата с играчки за баня. Наблюдавайки движенията им във водата, сладурът ще познае плуването и ще бъде готов за него, когато е достатъчно голям, за да го овладее.

Резултатите от анкета сред читателите на популярно американско списание показват, че 84% от родителите отвъд Океана смятат къпането за най-хубавото време с бебето си. В същото време, почти половината от участниците в допитването, или 42%, не знаят колко са важни за развитието на мозъка на децата им миговете в банята.

 

Автор: Ива Лалова

 

Сподели: