Вкусно и полезно

Пикантни бадеми

Празнични рецепти

Пикантни бадеми

150 г бадеми

15 г кафява захар

2/3 - 1 ч.л. смлян кимион

½ ч.л. ситни люспи лют пипер

½ ч.л. суха мащерка

2/3 ч.л. сол

1/8 ч.л. лют кайенски пипер

половин белтък

1/2 с.л. вода

В купа се смесват сухите подправки, солта и захарта. Белтъкът се разбива леко заедно с водата, докато се разпени. Добавят се бадемите и се разбъркват, като с кухненска салфетка се отстранява излишното количество белтък. Ядките се изсипват в купата с подправките и се разбъркват. Разстилат се върху хартия за печене в широка  тава. Пекат се 10-15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Съхраняват се до седмица в плътно затваряща се метална кутия. 

 

Автор и фотограф: Димитрина Бунова

 

 

Сподели: