Пикантни бадеми
Празнични рецепти

150 г бадеми
15 г кафява захар
2/3 - 1 ч.л. смлян кимион
½ ч.л. ситни люспи лют пипер
½ ч.л. суха мащерка
2/3 ч.л. сол
1/8 ч.л. лют кайенски пипер
половин белтък
1/2 с.л. вода
В купа се смесват сухите подправки, солта и захарта. Белтъкът се разбива леко заедно с водата, докато се разпени. Добавят се бадемите и се разбъркват, като с кухненска салфетка се отстранява излишното количество белтък. Ядките се изсипват в купата с подправките и се разбъркват. Разстилат се върху хартия за печене в широка тава. Пекат се 10-15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Съхраняват се до седмица в плътно затваряща се метална кутия.
Автор и фотограф: Димитрина Бунова
Сподели: