Lifestyle

Плюсове и минуси на лятното бебе

Планирането на бременността не е новост – много двойки избират кога да станат мама и татко според заетостта и желанията си.

Плюсове и минуси на лятното бебе

Точната поява на бебето, обаче, винаги е загадка, която дори и най-опитните астролози не могат да разгадаят. Ако владеете математиката и звездите са на ваша страна, постарайте се новият член на семейството да огласи дома ви с весел смях през лятото. Вижте защо.

Светът е голям и разходки дебнат отвсякъде

Не е лесно да се мотивирате да излизате, когато навън е минус 10 градуса. Но през лятото възможността за разходка с мъничето ви се струва примамлива. А времето под открито небе зарежда с много настроение и вас, и бебчо.

Сладолед. Много сладолед

Хей, току-що дадохте живот. След подобно геройство заслужавате толкова сладолед, колкото можете да носите. Подарявайте си смело различни сладости, наслаждавайки се на новия, вдъхновяващ период от ерата „Мама“.

 „И аз съм човек“

За разлика от зимния арсенал (пуловери, якета, шапки, ръкавици), през лятото гардеробът на бебето е повече от оскъден. Този минимализъм редуцира сериозно домакинската работа, а това означава само едно: време за любимите ви занимания.

Да се запознаем

Топлите месеци са идеална предпоставка за създаване на контакти с интересни хора. Хубавото на характерните за сезона градински партита и барбекюта е, че са подходящи и за деца. Така не е нужно да пропускате забавлението.

Слънчева милувка за двама

И като стана дума за веселие на открито, не забравяйте вездесъщия витамин D. Снабдяването с него под слънчевите лъчи е важно и за вас, и за детето. Силен имунитет, енергия и превенция на много заболявания са сред ползите от витамина.

Колкото и да е полезен „слънчевият витамин“, не прекалявайте с набавянето му. Излизайте в по-прохладните часове, като обличате и себе си, и детенцето с леки, ефирни дрехи. Носете вода и се старайте да бъдете на сянка. Задължително се консултирайте с педиатър за избора на качествени продукти, с помощта на които да предпазите малкото човече от силното слънце. Козметиката трябва да е с висок слънцезащитен фактор и да е разработена специално за деликатната бебешка кожа.

Здраво бебе

Лятото е добър сезон за появата на новородени и заради факта, че тогава типичните за зимните месеци микроби и инфекции не са на дневен ред. Все пак, съществува риск от летни вируси. Затова спазвайте препоръките на лекарите и се снабдете с подходящите медикаменти, ако мъникът се разболее.

За съжаление, високите температури водят до активизиране на вируси, най-опасен сред които е ротавирусът. Заболяването може да се появи в курортните селища и местата с много хора, събрани на едно място. Общата кухня, занижените санитарни изисквания и неправилното съхранение на продуктите са най-честите причинители. Единствената ефективна профилактика на ротавирусния гастроентерит е ваксинацията. Ротавирусната ваксина предпазва до 100% от прием в болница и има много добър профил на поносимост и безопасност, доказани в клинични проучвания.

Мода за мама

Краката ви все още са подути от бременността? Не сте върнали формата си? Нямате желание за претенциозни тоалети? Е, сега е моментът за отпуск от модата, която невинаги се съобразява с терзанията на новите мами. Облечете си широка плажна рокля, съчетана с джапанки в ярки цветове, и покорете детската площадка със свежестта на лятно мамче. 

 

Автор: Ива Лалова

 

 

Сподели: