Lifestyle

Подаръкът като изкуство

Изборът на перфектен подарък е изкуство, което малцина владеят.

Подаръкът като изкуство

За да зарадвате любимите си хора с точния дар, прочетете съветите на Фантима Иванова – създател на магазини Decorra HandMade, които предлагат креативни предложения за подарък на жени, мъже, деца, декорация за дома и празника.

Фани, какви са правилата в избора на съвършен подарък?

За мен целият процес на избор на подарък и неговото поднасяне е не само мил жест, форма на уважение, но и изкуство. Не е важна паричната, а емоционалната стойност на подаръка. Всичко е въпрос на лично усещане, фантазия и емпатия. Ето защо хората все повече искат да подаряват на близките си нещо уникално, неповторимо и стойностно. 

Какво да подарим на новородено?

Всеки подарък за новородено е подходящ, ако спомага за неговото ранно детско развитие, задържа интереса и провокира желание за игра. Майките предпочитат текстилни играчки, които не са мъхести, за да не дразнят и да не предизвикват алергии. Често се спират и на бебешко албумче, комбинирано с кутийки за бебешки съкровища – пъпче, зъбче, косичка, и добавяне на картичка със същия дизайн или визия.

А с какво можем да зарадваме родителите на бебето?

Майките имат своя фаворит от модната колекция на Decorra и това е клъч портмонето с джоб за телефон, както и портмонето с вградено огледало. Мъжете са малко трудни като таргет, но въпреки това могат да се зарадват на ръчно декорирана табакера за цигари, комплект чаши и бутилка вино. В зависимост от повода за покупка, всяка идея може да се надгради с тематичен продукт – бижута, модни аксесоари за нея или картички с обемна визия с авторско пожелание.

Има ли мода при подаръците за деца?

Да. Мисля, че мода при подаръците за деца има и това го показва динамиката в търсенето на точно определени модели детски играчки и игри. Тихата книжка с пъзели и Интерактивната къщичка с кукла, дрехи и комплект за рисуване са най-харесваните детски продукти, благодарение на своя възпитателен характер, полезни навици, които развиват, и дълготрайна употреба.

Какъв аксесоар за дома е подходящо да подарим, когато сме канени на гости?

Семейните подаръци, както и тези с конкретен повод, са разнообразни. В повечето случаи клиентите залагат на изделията, които са многофункционални или практични. Честа практика е да съчетават текстилен панер с форма на чаша, подложки за хранене и сервиране, с декорация от същата тема. Лавандулата и розите са десени, които се харесват от всички. Ако поводът е рожден ден, юбилей или сватба, изборът е на чаши за вино и бутилка със същата визия, дървен вечен календар за дома или семеен албум. 

Коледа

Децата се радват на коледни картички, книжчици, пъзели, снежковци и зайчета с тематични десени. Албумът за снимки, панерът за лакомства и ботушчетата с канелена пръчка и късмет са отлична декорация за масата.

Оригинални подаръци

Магазини Decorra HandMade са на ваше разположение 24 ч. в денонощието на интернет адрес www.decorra.eu и в реална среда в гр. Варна, бул. „8-ми Приморски полк” 122-А.

Интервю на: Ива Лалова

 

Сподели: