Lifestyle

Полезният подарък

Искате да направите най-хубавият подарък, най-запомнящият се и не на последно място - най-полезният? В такъв случай преди да купите подарък за изписване от родилното, помислете добре, разровете се по форумите, посъветвайте се с майката, обиколете магазини

Полезният подарък

Искате да направите най-хубавият подарък, най-запомнящият се и не на последно място - най-полезният? В такъв случай преди да купите подарък за изписване от родилното, помислете добре, разровете се по форумите, посъветвайте се с майката, обиколете магазините!

Вие, които сте най-близките хора на младите родители, тези на които те са разчитали и ще разчитат, и в бъдеще, сте поканени на изписването на майката и нейното бебе от родилния дом. Вие сте тези, които сте били близо до семейството през цялата бременност, били сте съпричастни с всички техни емоции, а сега е моментът да сте до тях и в този прекрасен ден. Недейте да подценявате случая! Не чакайте до последния момент! Още когато вашата приятелка, сестра, дъщеря или колежка влезе в болницата да ражда, вие трябва да си зададете въпроса: „От какво най-много ще има нужда след изписването?". А отговорът на този въпрос не е лесен, ако не сте се подготвили предварително. Ще се учудите колко е трудно да се избира подарък за новородено и колко е малко времето, с което разполагате. Трябва да предвидите всичко! Емоциите, които ще ви обземат от щастливата вест, могат да „замъглят" съзнанието ви и да се впуснете в ненужни и неоправдани покупки. Сякаш като дежа вю се повтаря историята от сватбата на приятелите ви. Искате да купите нещо оригинално, полезно и неповторимо. Вместо това накрая се оказва, че двойката има няколко микровълнови, кафеварки и др. Затова и тук е хубаво да се посъветвате освен с майката и таткото, и с гостите. Бъдете сигурни, че ако вие сте се сетили за нещо „оригинално", най-вероятно и друг го е направил вече. 

В този празничен ден всеки от поканените има „роля", която трябва да изпълнява и към която трябва да се придържа.

Татко

Мили татко, ти си единият от „виновниците" за това събитие. Стегни се! Знаем, че цяла седмица си ходил опиянен на работа, целувал си всички колеги, почерпил си всичките си познати. Е, сега е моментът да си стъпиш здраво на краката и да помислиш какво още не сте купили и какво ще накара съпругата ти да се почувства още по-щастлива, ако това е възможно. Не забравяй да й купиш хубав подарък, някое дълго искано и чакано колие или гривна, както, разбира се и прекрасен букет от любимите й цветя. Вземи и бонбони, за да почерпиш всички, които са дошли да ви посрещнат, а също така и лекарския екип, грижил се за твоите съкровища. 

 Баба и дядо

Сега вече вие сте баба и дядо! Радвайте се на своето внуче, но не забравяйте, че ще ви се налага и да помагате много на младите. В деня на изписването една от основните подкрепи, които можете да окажете, е да подготвите апартамента за новия член на семейството. Да почистите, да сготвите и да направите всички онези дребни неща по посрещането. Подходящи подаръци са златно кръстче или друг накит. Бабите подготвят и погача, и сладки за изписването.

Кумовете

Куме, тебе ти е ред! Тук отново кумовете заемат една от главните роли. Вашата помощ ще е много необходима на развълнуваните родители в този момент. Организирайте цялото мероприятие, подгответе и най-малките подробности! Помагайте на таткото, както със съвети за подаръците, така и с организацията. Пригответе фотоапаратите, за да бъде запечатан този така щастлив момент. Най-подходящи са подаръците от вида на: ваничка, комплект дрешки, количка, уред за изваряване на биберони. Разбира се, цветята и бонбоните са задължителни.

Приятелите

Отново се препоръчват цветя, бонбони и подаръци за бебето. Най-добре се консултирайте с родителите. Много важно е подаръкът, който ще направите, да влезе в употреба и да е полезен. Все пак, ако искате подаръкът ви да е изненада, може да купите и дрешки, но не взимайте за новородено. По-добре се насочете към тези за няколко месечни бебета. Друг подходящ подарък са книгите за отглеждане на бебе или развиващите играчки за бебета.

Примерни подаръци

 • столче за кола
 • шезлонг
 • пароварка
 • бейбифон
 • играчка за леглото
 • юбилейна монета от годината, в която е родено бебето
 • бебешки дневник
 • стерилизатор
 • много лека дрънкалка
 • бебешка хавлия за баня
 • активна гимнастика

Важно!

Най-неподходящи за подарък са плюшените играчки - бебето още е твърде малко, до към 8 - 9-ия месец те са по-скоро вредни за него.

 

Автор: Биляна Цветкова

 

 

Сподели: