Здраве и красота

Полезно в дамската чанта

Бездънни. Няма да е пресилено да дадем този епитет на дамските чанти.

Полезно в дамската чанта

Пълни с безброй неща, абсолютно невъзможни за намиране в нужния момент. Но освен телефона, огледалото, ключовете и портмонето, в целия този (не)организиран хаос има пет неща, наличието на които в дамската чанта е изключително полезно.

Червено червило

Сами знаете колко н епредвидим е всеки един ден. Колко пъти ви се е случвало да ви поканят приятели на кафе/питие след работа? За да заблестите, най-добре е да носите червено червило. В зависимост от тена, изберете нюанс, който ви отива най-много, и молив за устни. Изведнъж ще добиете още повече самоувереност.

Сух шампоан

Има периоди, в които сме затрупани от задължения - едва успяваме да се събудим и да започнем новия ден. Заради забързаното темпо не успяваме да отделим качествено време на външния си вид и когато забележим, че косата ни не е съвсем чиста, я връзваме на опашка и така замаскираме ситуацията. Но, ако имате неотложна среща, със сигурност трябва да сте на ниво. Затова е необходимо да държите в чантата си сух шампоан. За секунди ще разрешите проблема с мазната коса и ще имате сияйна грива.

За поддържан външен вид

Заради ускореното темпо на живот спим все по-кратко време през нощта, като не приемаме необходимата доза витамини и минерали през деня. С течение на времето подобен начин на живот се отразява върху красотата и здравето. За да имате достатъчно енергия за всички предизвикателства на деня, винаги носете хранителна добавка, която ще направи кожата ви красива.

Парфюм

Какво повече може да се добави към стила на една дама? Винаги носете със себе си ароматния флакон. Той е вашият отличителен белег, със сигурност ще ви запомнят с него. Избягвайте силните аромати през деня –   могат да причинят нежелан ефект. Неписано правило е, че парфюмът трябва да се нанесе по вътрешната страна на ръката, зад ушите и по шията. Така винаги ще миришете хубаво, а ароматът ви ще е свеж през целия ден.

Средство за дезинфекция на ръцете

Наред с красотата, е необходимо да мислите и за здравето. Предпазете се от вируси и грип, като използвате гел или мокри кърпички за дезинфекция. Не заемат много място в чантата, но ви осигуряват защита от нежелани микроорганизми.

Автор: Милена Тошева

 

Сподели: