
Рецепти с продукти от празничната трапеза
Рецепти с продукти от празничната трапеза
Рецепти с продукти от празничната трапеза
От древността хората вкусвали меда и зрелите плодове и търсели начин да добият чудната сладост. Китайците правели захар от сорго, в Египет я извличали от боб, в Канада от кленов сок, в Полша - от брезов сок и пащърнак...
Вкусни рецепти за весели празници.
Зелето е познато от дълбока древност, спътник в пиршествата на елини и римляни, а в Египет го поднасяли като изискано лакомство. Знаели от опит, че ако консумират зеле преди пир, не се напиват, а след това - махмурлукът не ги мъчи.
Толкова много "контри" (vs.) натворихме през последните години в сп. "Кенгуру" (баба - детегледачка, стара мома - майка, майки - бащи и пр. и пр.), че чак ни е чудно как пропуснахме най-радикалното противопоставяне - извън полето на политиката и спорт
Рецепти
Наричат крушата "нежна сестра на ябълката", на което и ботаниците не възразяват, тъй като са от едно семейство. Плодовете й са по-сладки от тези на ябълката при все, че съдържат по-малко захари.
Добър апетит!
Ситните зрънца на просото са наниз от разноцветни мъниста сред останалите зърнени култури. Просото е основна храна, с която оцелели в тежки времена и лоши години много хора. Незаслужено е с най-нисък рейтинг сред зърнените култури. Асоциира се единствено
Поезия в стъклено бурканче
От хилядолетия отглеждали маслини в земите на Близкия Изток, но тяхната биография е тясно свързана със Средиземноморието. Спокойно можем да го назовем маслинен рай, където маслините са основен хранителен продукт, но и неделима част от култура, религия, ик
Подобрява настроението, спасява от летните горещини и засища глада! Какво представлява сладоледът? Може ли да го даваме на децата и от кога?