Семейно здраве

Детето пасивен пушач Семейно здраве

Детето пасивен пушач

На всички ни е омръзнало да слушаме поучителни проповеди за вредата от цигарите. Да се пуши е вредно – това е ясно. Но дали при децата и възрастните това важи с еднаква сила и знаем ли какво се случва с детето, изложено перманентно на цигарен дим?

Здрава кожа днес и утре Семейно здраве

Здрава кожа днес и утре

В разгара на горещото лято, когато обичайното облекло е много секси и слънцето има пряк достъп до голяма част от тялото, е добре да помислим за здравето на кожата си. Лекият тен винаги е на мода и с него тялото изглежда по-слабо, по-оформено и красиво. Но

“Плувай” на брега Семейно здраве

“Плувай” на брега

В края на това лято ви предлагам една много приятна програма, вдъхновена от морския бриз, горещия пясък и разбиващите се вълни. Упражненията в нея ще държат тялото ви в кондиция и духа ви свеж чак до следващия плажен сезон.

Семейно здраве

Дишането - опасно за нашето здраве

Едва ли съществува населен участък от земната повърхност, чиято атмосфера да не е засегната от един или друг тип замърсители. Дали сме в центъра на голям град, или в малко китно селце, на улицата, в парка или у дома дишаме все един и същи въздух.

С балетна стъпка Семейно здраве

С балетна стъпка

Ще ви покажа как можете да внесете малко финес и грация в тренировъчния си план, да постигнете сила, гъвкавост и грациозност, подобни на балерините.

Спорт на всяка цена? Семейно здраве

Спорт на всяка цена?

Аз съм за спорта, защото знам какви ползи може да донесе той. Но не съм за спортуването на всяка цена.

Гимнастика за двама Семейно здраве

Гимнастика за двама

Това не е просто гимнастика, която да изпълнявате заедно. Това е тренировка, при която постоянно ще си помагате, ще си взаимодействате, ще използвате другия за опора или съпротивление, ще го насочвате или ще го следвате.

Упражнения за гърди Семейно здраве

Упражнения за гърди

Защо трябва да правим упражнения за гърди, когато всички знаем, че те не са мускули и с тренировки на тях не може да се влияе.